Yumie Yamakawa (JP) – DK


YUMIE YAMAKAWA (JP/DE)

Yumie Yamakawa bruger blæk på papir til at skabe rene tegninger, der er inspireret af en minimalistisk Manga-stil. Gennem sine illustrationer fanger hun et bredt spektrum af individer, reaktioner og følelser.

Med referencer til Manga fanger hendes rene illustrationer menneskelige reaktioner og følelser. Hun fokuserede mere på at skildre komiske aspekter inden for tragiske situationer. Da hun brugte sin kunst som en mestringsmekanisme, anså hun sig aldrig for at være en kunstner.

Efter at være flyttet til Berlin med sin mand (som også er kunstner) begyndte hun at acceptere sig selv som skaberen. Det var på grund af hendes mands forslag , at hun begyndte at skabe flere værker og endelig fik hun muligheden for at udstille sine første værker i Berlin. Ved at blive konfronteret med et publikum følte hun sig endelig som en ægte kunstner.

 

Yumie Yamakawa

I øjeblikket tegner Yamakawa konstant. Hendes inspiration kommer fra diskussioner med venner, men også fra det, hun omtaler som sin ‘sjette sans’. Pludselig finder hun en kunstner, der tænder hendes kunstneriske fantasi, og hun vil “forbruge” alle deres værker for at finde inspiration. Yamakawas aktuelle arbejde henviser til både den japanske minimalistiske stil såvel som den lange tradition for klassisk europæisk historiefortælling. Hendes rene sorte streger, maske-lignende ansigter og den omhyggelige brug af blæk og den farve røde fanger essensen af ​​de fortællede historier. Således har Yamakawa udviklet sit eget unikke kunstneriske sprog. Hun har omgået kulturelle forskelle ved at bygge broer mellem det vestlige og asiatiske kunstperspektiv, og samlet set har hun skabt et universelt udtryk, der tillader publikum både at forholde sig til og overveje deres omgivelser og værdier.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                    Play – A family                                   White Rooms-Room 08