Erik Weiser (DE)

Erik Weiser (DE)

Et tilbagevendende motiv i Erik Weisers kunstneriske arbejde er konceptet genbrug og redefinition af materialernes anvendelsesmuligheder. Weiser redefinerer genanvendelsen af bl. a. nye materialer, hvor det eksisterende materiale benyttes på en ny og overraskende måde. Weiser bruger hverdagselementer såsom trafikreflekser til at udarbejde dragende kunstinstallationer.En vigtig faktor i hans visuelle eksperimenter bliver lyset, som skaber liv og bevægelse i hans værkers geometriske former. Ved opbygning af overflader via gentagelse af samme originale form opstår bemærkelsesværdige tredimensionelle værker med spændende mønstre og farverige historier. Dette tilfører værkerne referencer til pop art såvel som den moderne forbrugerkultur.

SONY DSC

cutted_Erikweiser_nr.14_Reflexio9

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Erik Weiser (DE) by GHA
Erik Weiser er en tysk kunstner, som er aktiv inden for flere kunstområder. Han eksperimenterer med forskellige materialer – alt fra traffikreflekser til små legetøjsbiler, der er magen til samlerobjekter, og laver større installationer og abstrakte malerier.

Som teenager begyndte Weiser at lave kunst. Det var ikke af nogen specifik årsag, andet end at det var noget, han følte sig draget af.  Som 15-årig blev han optaget på et kunstgymnasium, men han stoppede hurtigt ,fordi undervisningen ikke passede ham. Allerede tidligt i sin karriere arbejde Weiser abstrakt og traf derfor det bevidste valg ikke at flytte eller at studere kunst på universitetsniveau.

Kunstuddannelser er ofte baseret på en klassisk forståelse af kunst, derfor ville han dér være nødt til at tilpasse sig til en figurativ malerstil. Weiser har et forholdsvis radikalt syn på kunstuddannelse, og han mener, at kunst både kan være grimt, smukt og dejligt – det kan være alt og derfor bør kunst ikke være noget, man bliver undervist i. En anden af Weisers holdninger ifht. kunst er, at alt der kan forklares med det skrevne ord ikke behøver at blive udtrykt i kunstværker. Kunst, understreger Weiser, handler om udtryksfrihed – den behøver ikke at have et formål.

Der er ikke noget generelt budskab i Weisers arbejde, da han er aktiv på forskellige områder inden for kunsten – hver stil har et specifikt formål. Fascinationen af forskellige materialer er en stor kilde til inspiration, når han laver skulpturer og installationer. I arbejdet med traffikreflekser undersøger Weiser relationen mellem materiale, lys, rum og refleksion. Han eksperimenterer og er efterfølgende i stand til at implementere de specifikke materialers muligheder.

Lys bliver en vigtig faktor i den visuelle oplevelse og skaber liv og bevægelse i de geometriske figurer i hans arbejde. Genbrug, eller ‘upcycling’ – processen, hvor man genanvender et eksisterende materiale på en overraskende måde, er et tilbagevendende fænomen i hans værker. Mens det var et bevidst valg ikke at studere på en kunstskole, så traf han en beslutning om at studere religion og kunsthistorie fordi han mente, at det ville give ham frihed og muligheden for at vælge hvilken måde, han ønsker at arbejde på.