Erik Weiser (DE) – DK


ERIK WEISER (DE)

Erik Weiser (DE) er en multidisciplinær kunstner, der skaber skulpturer, installationer og abstrakte malerier. Hans værker er kendetegnet ved brug af genanvendte materialer til at skabe fraktale geometriske overflader.

Et tilbagevendende motiv i Weiser’s kunstværker er begrebet genbrug eller upcycling – processen med at genbruge et eksisterende materiale på en overraskende måde. Han bruger hverdagslige elementer, såsom reflekser, der bruges i trafikken, til at skabe overbevisende kunstinstallationer. I hans slående, tredimensionelle værker skabes interessante mønstre og farveeffekter gennem gentagelser af geometriske elementer. Lys bliver en vigtig faktor i den visuelle oplevelse, der skaber liv og bevægelse i de geometriske former for hans arbejde.

Erik Weiser

Da han voksede op, afviste han den figurative uddannelse, der tilbydes af akademier, da han altid var tilbøjelig til abstrakt kunst. Desuden udviklede Weiser troen på, at kunst ikke bør undervises, da det handler om ytringsfrihed. Han betragter kunst som et alternativt kommunikationsmedium til kun at tale de begreber, der ikke kan udtrykkes med skriftsprog. Mens han besluttede ikke at gå på en kunstskole, valgte han at studere religion og kunsthistorie for at erhverve et sæt visuelle referencer og friheden til at eksperimentere med dem og udvikle sin egen stil.

Eksperimentering er således nøglen i hans kreative proces, og han understreger, at kunst ikke behøver at have et formål. Han mener, at kunst kan dreje sig om alt, og afviser skabelse af ​​udelukkende æstetisk tiltalende værker. Der er ikke en generel besked i alle Weiser’s værker, men fascinationen for materialer er en stor kilde til inspiration for hans skulpturer og installationer. I arbejdet med trafikreflektorer uddyber Weiser for eksempel sammenhængen mellem materiale, lys, rum og reflektion. Arbejder med fundne materialer, Weiser henviser til pop-art og reflekterer over moderne forbrugerkultur, der tilføjer dem en samfundskritisk dimension.

Visit our webshop>>>>>>

             Reflexio #4                                           Gluecksbringer