Adrian Williams (DE) – DK


ADRIAN WILLIAMS (DE)

Williams opslugende collager fungerer som tankekort, der kortlægger verden i hans hoved eller visualiserer “hvad hunde hører”. Hans arbejder nedbryder således grænsen mellem det forestillede og det fysiske rum.

Adrian Williams mixed media arbejder  er pragmatisk og søgende. Han trækker stort på sin fantasi, idet det eneste anker til omverdenen er et filosofisk spørgsmål eller en poetisk tanke udtrykt gennem titlen.

Williams bruger en lang række medier til at skitsere sit komplicerede billedmateriale. Tegninger i blæk og blyant ledsages af collagerede elementer lavet af farvet papir, gamle bøger og fundne træstykker. Træet og lakken tilføjer et ekstra lag struktur til hans fortællinger. Han organiserer lyd og tanker i et kartografisk landskab og kortlægger det ukendte i form af gader, hjørner, trapper og ulige vinkler.

 

Adrian Williams

Med alle deres detaljer, geometriske figurer og uforudsigelige mønstre inviteres seeren til at tage et skridt fremad og se nøje efter, scanne billedet og prøve at orientere sig. Williams kiler hele kvarterer sammen, så den opmærksomme opdagelsesrejsendes øjne kan spore stier i timevis.

Lignelsen til kort er ikke kun formel, men gælder også konceptuelt. Williams ‘billeder fungerer som kort for hans sind og foldes sammen og visualiserer hvad der er usynligt for alle andre mennesker. Mens Williams er radikalt subjektiv i sit valg af emner og historier, tillader Williams-billeder en dialog på grund af deres formelle klarhed. Her organiseres hans tanker, til trods for at alt synes kaotisk fra lang afstand. Adrian Williams værker transplanterer et stykke af den indre verden til den ydre, ind i offentligheden. De er dør til en anden dimension. På grund af denne formidlende funktion spiller værkets størrelse og omgivelser en vigtig rolle. Især William’s større stykker fungerer mere som vinduer ind i en anden verden end som billeder, der er placeret på en væg. At hænge et af sine voluminøse arbejder ændrer måden et rum opfattes på. Ligesom forventningen ved at åbne en æske, er det her snarere som om en væg blev revet ned for at afsløre den mystiske mikrokosmos af tanke og kontemplation, der altid ligger skjult i den fysiske verden. De forskellige elementer danner mønstre og strukturer, hvilket gør arbejdet visuelt stimulerende fra afstand så vel som på nært hold. Ved at bruge blandede medier og mange forskellige figurer formår kunstneren stadig at holde en balance og formulere en harmonisk oplevelse til sidst .

Se flere arbejder i vores webshop  >> 

         What Dogs Hear                                                                          The Whole in My Head