Alexandra Aquilina (MT)

ALEXANDRA AQUILINA (MT)
Text/Translation GHA

Selvdeklareret “ScreenGirl”, den maltesiske berlinbaserede kunstner Alexandra Aquilina er hovedsageligt inspireret af popkultur, religiøse billeder og kvindelige ikoner.

Under sine studier med grafisk design på Malta College of Arts blev hun introduceret til serigrafi. Hun videreudviklede denne teknik på en selvlært måde, og nu er dette den mest anvendte i hendes produktioner. Aquilinas interesse for mode, som blev professionaliseret tidligt i hendes karriere, kan let ses i hendes værker.

Alexandra Aquilina

 

Katte, et hyppigt emne for hendes værker, vises i en aura af mysticisme klædt og pyntet, der ligner afguder og guder. Feministisk ikonografi og Gen X nostalgi, som hun hævder, tjener som linsen, hvorigennem hun adresserer sine kreative proces.

Nogle af hendes grafiske tryk er tydeligt relateret til kommerciel kunst, selvom hun også udforsker sociale spørgsmål baseret på hendes personlige erfaring som en ung kvinde, der vokser op i et trofast katolsk middelhavsmiljø med en stærk patriarkalsk struktur.

Billedet af en guddommelig kvindeskikkelse er ret tilbagevendende i de billeder, hun skaber. Hendes værk Ikke din jomfru- Ikke din luder er et tydeligt eksempel på denne tilgang – den nøgne torso af en kvinde iført et slør, og hvis hoved er omgivet af en glorie, ser ud til at være stukket. Den pulserende røde farve af roserne placeret omkring hendes figur ser ud til at tjene som en metafor for blod, og hele den stærke sammensætning kan læses som en hentydning til den systematiske vold, der udøves på den kvindelige krop.

 

  FRUTANA – HELU MANNA                                 NOT YOUR VIRGIN NOT YOUR WHORE