Anaïs Charras (FR)

Anaïs Charras (FR)

Den franske kunstner Anaïs Charras iscenesætter surrealistiske figurer i sine raderinger med tørnåle. Hendes væsener virker forvrængede og løsrevet fra hinanden og inviterer beskueren til at reflektere over deres indre landskab, hvilket næsten vækker en ubehagelig følelse.

Et tilbagevendende element i hendes kompositioner er teatret, som understreges af det konstante pres af at være i centrum på en scene. Dette miljø giver karaktererne mulighed for at udforske og fremhæve sig selv. 

Denne idé om skuespil fokuserer på karakterernes opnåelse af opgaver og erfaringer for at fuldføre deres overgang til et andet trin i livet. 

De overordnede kompositioner er dynamiske, ikke kun på grund af kroppene, der bevæger sig, når de undertiden overlapper hinanden, men også på grund af det koncept om udvikling, som Charras ønsker at udtrykke.

Anaïs Charras (FR)

Overgang, passage og forsvinden er de vigtigste temaer, der behandles i kunstnerens værker. Figurernes ansigtsudtryk er på grænsen mellem lidelse og forvirring, som om den virkelighed, de er afbildet i, ikke helt er deres egen. I modsætning til dette koncept er konturerne nogle gange bløde og harmoniske, så de næsten smelter sammen med baggrunden.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                    Passage des Pilotis 7                                                               Rideau