Andrea Cerquiglini (IT) – DK


ANDREA CERQUIGLINI (IT)

Cerquiglinis skitsebøger omfavner kombinationen af tegning og tekst. Den tætte kalligrafi danner en dynamisk baggrund, hvorpå de minimalistiske silhuetter træder frem. 

Andrea Cerquiglini udvikler sine billeder på siderne af notice bøger. Den italienske kunstner bruger udelukkende sorte tuschpenne, og fylder siderne på notice bøgerne med ord og tegninger.

Hans billeder viser stemningsfulde landlige scenarier eller landskaber. Cerquiglini påbegynder værkerne med at fylde siderne med alle sine tanker og skabe baggrunde til efterfølgende tegninger omfavnet af tæt kalligrafi.

Ifølge kunstneren er forfatterskabet bare et grafisk tegn, noget der er nødvendigt for at skabe et større billede og ikke skal ikke nødvendigvis  læses. Cerquiglini fortsætter først derefter med at tegne motivet ved hjælp af den samme farve ink-gel pen. De landskaber, han skaber, er stemningsfulde billeder af hans personlige oplevelser i livet.

Andrea Cerquiglini

I værket “Eremi, e casa del custode del giardino segreto”, skildrer kunstneren typiske landlige omgivelser for nogle regioner i Italien. De særegne elementer i kunstværkerne er eremitagerne, huse bygget langt fra byerne – normalt på bjerge – fra mennesker, der har et ønske om at løsrive sig fra samfundet. Ser man på afstand mødes beskueren af et unikt billede, og grafisk monokromatisk fortællinger kun lavet af sorte tegn. Når man ser nøje efter, få beskueren adgang til kunstnerens tankeunivers og har muligheder for at vælge, om at skal læse dem eller lade dem bare være en del af det suggestive billede.

Se flere arbejder i vores webshop  >>

              Eremi, e casa del custode del giardino segreto                                                             Boscorosso