Andrea Tagliapietra (IT)


ANDREA TAGLIAPIETRA (IT)

Andrea Tagliapietras kunstværker overfører en følelse af eksistentiel ensomhed og virker til tider melankolske og næsten triste. Han arbejder med en olie på lærred og harpiks teknik. Den menneskelige krop er ofte overgivet til sin egen eksistens. 

Tagliapietra sætter sine dramatiske scener ind i en ekstremt enkel kontekst, domineret af stærke kromatiske kontraster mellem kolde og varme farver, der straks leder betragterens øje hen til den menneskelige figur i centrum. Hans værker repræsenterer en skarp syntese mellem abstraktionisme og realisme, da den menneskelige krop i begge billeder er parret med et andet realistisk, velgenkendeligt element: en flammende rød lænestol og en gigantisk hvid gaffel. Hans kunstværker kan undertiden betragtes som komplementære, da den samme krop ofte er afbildet fra forskellige perspektiver, men ansigtet forbliver generelt ukarakteriseret og symboliserer den evige myte om hvermandsmennesket.

Andrea Tagliapietra

Pop-akcenter og street art-anligninger er andre hyppige træk i hans malerier. I et af de udstillede værker minder den effektfulde gule baggrund straks om popkunstens levende toner, selv om den ser bevidst forbrudt ud og relaterer til ideen om graffiti på en offentlig væg. Dødssymboler skiller sig voldsomt ud i stærke kromatiske kontraster og bærer moderne kapitalistiske symboler, der bidrager til at identificere dette maleri som et moderne street-art memento mori.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

             The Clam Fisherman                         The Vanitas of the Cannon Man