Attila Schwanz (IT) – DK


ATILLA SCHWANZ (IT)

Attila Schwanz er en italiensk maler, tegneseriekunstner, illustrator og designer. Han skaber kunstværker, der er stærkt påvirket af fantasi og horrorelementer, der udforsker den sociale objektivering og fetichismen af kroppen.

Hans kunstværker spænder over en lang række emner og viser kunstnerens mestring af en række teknikker, hvor kuglepen forbliver hans favorit. Attila Schwanz ‘værker er forbundet med kunstnerens fascination af kroppen, og hvordan dette fetichdyrkeres i det moderne samfund på grund af besættelsen over fysisk udseende.

En sådan fetich udtrykkes kritisk af ham gennem figuren af ​​monsteret, som kunstnerens har som favorit på grund af dets dramatiske potentiale og dets evne til at udtrykke transformation. Det centrale tema for det legemlige bliver således filtreret og forvrænget af rædsel og fantastiske elementer, der samlet set dyrker en stærk social kritik gennem skabelsen af ​​mørke og komplekse kunstværker.

Attila Schwanz

Nogle kunstværker trækker på klassiske fortællinger, som Grim-brødrenes historier, samt bibelske historier og kunstværker af Goya og Caravaggio. Attila Schwanz fortolker imidlertid sådanne fortællinger fra et moderne perspektiv med fokus på kroppen. En anden tilbagevendende inspirationskilde for ham er teknologiens og sociale mediers rolle i at skabe forvrængede repræsentationer af kroppen.

Gennem sine metamorfe mørke figurer fremhæver han, hvordan på sådanne platforme mennesker skaber og præsenterer en spektakulær besættelse af jeget. Sådanne reflektioner kommer fra hans oplevelse som gymnasielærer og hans iagttagelse af den negative indflydelse, som sociale medier har på hans elever. Hans kunstværker skaber et vist ubehag hos seeren på grund af de tilbagevendende eksplicit seksuelle referencer og repræsentation af dystre kroppe. Dette kanaliseres klogt af kunstneren for at uddanne publikum, da han skjuler en social kritik af body-shaming inden for sine fantastiske kunstværker. Attila Schwanz skaber nye årtusindsfabler, hvis styrke som klassiske historier kommer fra deres lagdelte moral.

See more works in our webshop >>

                                    Rotten Skin