Bojan Hocevar (DE) – DK

BOJAN HOCEVAR (HR/DE)
Text written by GHA

Bojan Hocevars malerier skildrer en virkelighed af anonyme karakterer, der er skåret ud af uhyggelige og surrealistiske detaljer. Udfordrende sociokulturelle omgivelser med modstridende symboler tilfører kunstneren sin lyse, men falmende verdener med en mørk ironi.

Eksperimenterende med forskellige medier skaber den kroatiske maler Bojan Hocevar figurative malerier, der kombinerer menneskelige motiver med en fantastisk baggrund. Hovedpersonerne anonymiseres ofte af kunstneren, som slører deres ansigtstræk eller dækker deres ansigter på forskellige måder.

De menneskelige motiver og baggrunden er normalt malet med markante kontrasterende farvepaletter. I mange af Hocevars malerier er figurerne ofte afbildet ved hjælp af mørkere og udviskende toner, mens baggrunden, der omgiver dem, er malet med livlige farver og mønstre.

Bojan Hocevar

Kontrasten mellem motiver og baggrund fremhæves yderligere, da de tredimensionelle figurer er silhuetteret mod en mere fladt baggrund med abstrakte elementer. Disse er kendetegnet ved surrealistiske detaljer og fantasielementer, der skaber en samlet drømmelignende ramme.

I sine kunstværker synes Hocevar faktisk at henvise til børns fortryllede fantasiord, der slører sondringen mellem virkelighed og det imaginære. Børn synes ofte at være både genstandene for hans kunstværker såvel som skaberne af selve værket, da de farverige baggrunde ser ud til at blive fremkaldt og skabt af deres fantasi. Den drømmeagtige atmosfære af Hocevars malerier understreges af brugen af ​​luftige pinselstreg, der får hans billeder til at se lidt uskarpe ud, hvilket styrker indtrykket af en surrealistisk virkelighed.

Hocevars malerier illustrerer bittersøde ord, hvor både ironi og melankoli mødes gennem modstridende elementer. De kontrastfulde paletter overfører en retro tone til Hocevars figurer, hvis farverige og imaginære ord ser ud til at forsvinde. Seeren konfronteres med sjove og legende billeder, hvor stærke skygger og mørkere toner lurer rundt. Hocevar-værker fuld af kontrast og modsigelse ser ud til at præsentere sammenstødet mellem virkelighed og fantasi og holder fast på et skrøbeligt imaginært ord truet af tabet af uskyld.

See more works in our webshop >>

              Where Is My Mind                                        Lets Play Bankrobber