Borderline

Border Line 06.05-30.05.2015

Galleri Heike Arndt DK Berlin presents the exhibition “Border Line” featuring artists Niall Dooley (IR) Drawings, Vanessa Notley (GB) Drawings and sculptures and Eeva Honkanen (FI) Drawings

Exhibition opening in Berlin, May 6 , 2015 at 7 pm.

Galleri Heike Arndt DK er stolte af at kunne præsentere Border Line med værker af kunstnerne Niall Dooley (IR), tegninger; Vanessa Notley (GB), tegninger og skulptur; og Eeva Honkanen (FI), tegninger. Kunstnerne imponerer med deres overbevisende tekniske evner og indfanger i deres værker det moderne liv med stor humor, empati og ironi.

Border Lines værker skaber i sammenspillet mellem tegninger og stålskulpturer kontraster i rummet. Udstillingen hylder det groteske, det absurde og det skønne, som det fortolkes i de tre kunstneres individuelle udtryk. Honkanens imaginære verden indfanget i et storformats blæktegninger udfylder en hel væg i en “konstant tilstand af spænding”. Med imponerende tekniske evner og skarpsindige idéer formidler Dooleys “Consistency” en fortælling via en ung mand, der spiller pool ved et kæmpe billardbord. Notleys søde stålskulpturer af en piges hoved kombinerer ord og ordsprog på en uventet og overraskende måder, der leger med vores fortolkninger.

Niall Dooley (IR)

Gennem skarpe observationer og humor trækker Niall Dooley (IR) os in i sit semi-surrealistiske, farverige univers. Han benytter sig af visuelle metaforer til at fremhæve spændende, relevante og provokerende betragtninger i det moderne samfund. Dooleys kreative proces starter i skitsebogen: Han lader sig inspirere af hverdagslivet og fotografi og begynder som regel med en fiktiv karakter, omkring hvilken der efterfølgende opstår en verden af mærkværdige og komiske situationer.

Det kunstneriske grundlag er for Dooley en realisme, som danner en genkendelig og velkendt narrativ situation, beskueren kan relatere til. Tegningernes figurer bliver en del af narrativet; et middel til symbolsk at tale om menneskelige konflikter og situationer, igennem hvilket det både individuelle og det kollektive repræsenteres. Hans suveræne tekniske færdigheder og stil grænser stilistisk til tegneserier og illustration – en frisk munterhed er med til at skabe visuelle punchlines og fascinerende scenarier.

Vanessa Notley (GB)

Vanessa Notley (GB) har udviklet et kunstnerisk sprog, der udforsker skulpturens og tegningens kunstneriske register. I sine skulpturelle værker arbejder hun kontinuerligt med materialer der kan klippes, foldes og sættes sammen til minimalistisk, simple, ydre former. Tiltrukket af det polerede ståls besnærende beskaffenhed, anvender hun metallet til at skabe bløde og flydende former.

Grænsen mellem det forførende og det klodsede, det imposant monumentale og det skrøbelige og spørgsmålet om magt og ikke-magt er en del af de temaer, der i hænderne på Notley omsættes til flydende og fascinerende former. Hendes inspiration strækker sig fra litteratur til videnskabelig illustrationer, hvor  visuelle udtryk, humoristiske og skarpe tanker og refleksioner kan fremelske en idé og blive til en skulptur eller tegning. Hendes kunst har en humoristisk tilgang til det: Hun udforsker det skønne i noget, som er en smule skævt, en smule klodset, som er forførende, men på samme tid ikke helt korrekt.

Eeva Honkanen (FI)

Honkanen har fra en tidlig alder udarbejdet hendes unikke kunstneriske udtryk inspireret af barndommens tegneserier og tegneseriefigurer. Hun arbejder i grænselandet mellem illustration og tegning og hendes storformat tegninger er et fantastisk inferno af figurer og fantasidyr. I en humoristisk leg med det groteske og det smukke, laver hun storformats tegninger, der udviser en imponerende og usædvanlig detaljerigdom.

Værkerne, der  udstilles i Border Line er fra en serie baseret på skitser, Honkanen har lavet under rejser i Vestafrika. “I tegningerne bearbejder jeg en særlig følelse af eksistens, som jeg følte meget stærkt mens jeg rejste. For menneskene i Benin var det som om, at alt er fyldt med liv. Alle genstande. Levende såvel som livløse. Hvert træ og hver sten er fyldt med ånd.” Hendes værker giver en stærk fornemmelse af konfrontation, og de overdrevne former og bevægelser tager os til en anden verden, i hvilken vores fantasi sættes fri.