Brandon Williams (US)

Brandon Williams (US)
Text/Translation GHA

Den amerikanske kunstner Brandon Williams arbejder omhyggeligt med de mindste detaljer i sine grafiske tryk. Hans raderinger repræsenterer snørklede arkitektoniske landskaber med labyrintiske rum, der forvirrer og fascinerer beskueren. De atmosfærer, som han er i stand til at skabe, er virkelig dristige, mystiske og fængslende på samme tid.

Williams’ arkitektoniske strukturer har en surrealistisk karakter. De er geometriske og meget præcise, men alligevel beboelige: trapperne snor sig ind i hinanden og overlapper hinanden og fører beskueren ind i utilgængelige rum. Bygningernes materialer er forskellige – træ, beton, keramik – og bidrager til et collage-look. Fliserne på væggene og gulvene viser nogle gange lyriske abstraktioner, andre gange former og mønstre, som føjes til den overordnede geometriske konfiguration.

Brandon Williams

Når man betragter Williams’ kunstværker, kan man ikke undgå at forsøge at tage visuelt kontrol over hans arkitektoniske lej, hans spil med perspektivet og forsøget at udforske alle de skjulte steder. I sidste ende er rummene alle blottet for liv. Intet menneske, intet dyr krydser rummene. Alt synes at være suspenderet i en tidløs dimension, hvor selv sprækkerne på murstenene og lyskilderne er frosset i tiden, så man kan beundre dem.

See more works in our webshop >>

                            Questionable Place                                                   What Goes Around Comes Around