Camille Theodet (FR)


CAMILLE THEODET (FR)

Den franske kunstner Camille Theodet skiller sig ud ved den tilsyneladende blasfemiske og satiriske tone i sine kunstværker. Disse består af revolutionerede versioner af kristne kunstværker fra renæssancen, hvor indholdet fremstår totalt forvrænget. Madonnaer og hellige figurer er frataget deres religiøse betydning og bliver til ikoner for den moderne verden, der bærer tegn på kapitalistiske varemærker.  

Kunstnerens teknik er meget forskelligartet og sammensat: airbrush, guldmaling, akrylfarver, spraymaling på lærred er de mest almindelige materialer, som han bruger til at udføre sine værker, der er kendetegnet ved lyse farver og plasticitet. En overdreven fysik skaber en slående spænding i forhold til den traditionelle idé om Gud som totalt åndelig og uhåndgribelig, idet den lyse, diaphane figurative tradition for helligdom og den skulpturelle, overdrevne moderne bodybuilding kultur blandes.

Camille Theodet

Der kan altid spores en kontrast mellem hovedfigurerne og baggrunden, hvilket fremhæver maleriernes hovedpersoner. Desuden er disse hellige symboler afbildet foran en graffiti-lignende væg, der i sin brutalt underjordiske æstetik understreger kontrasten mellem det hellige og det profane, der ses som kernen i den moderne kultur.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                       Busted                                                      DADDY