Carmen Arrabal (ES) – DK


CARMEN ARRABAL (ES)

I sine installationer udtrykker den spanske kunstner Carmen Arrabal sin kritik af den moderne verden med særlig opmærksomhed på moralsk vridning formidlet af samfundet fra vores barndom. Brugt legetøj, lysdioder, videoer, genbrugte og forarbejdede genstande som f.eks. gamle tabletter er blot nogle af de medier, som hun bruger til at udtrykke sin kreativitet.

Valget af nogle af disse kan forklares i forhold til det strukturelle bidrag, de yder til hendes flerdimensionale kunstværker; nogle andre bliver i stedet bærere af sociale fordømmelser og/eller analyser. Genbrugslegetøj er uden tvivl det mest imponerende element for beskueren: ved at genbruge industrielt fremstillede genstande til barndomsmarkedet kan hun skyller alle de subliminale budskaber ud, som vores forbrugersamfund har formidlet, og som er indprentet i vores uskyldige sind fra de allerførste år af vores liv.

Carmen Arrabal

Hvad der er mere slående, er den ringe plads, der gives til normalitet og reel selvudfoldelse: drengenes modeller er helte eller velbyggede tegneseriemodeller, mens pigernes forhåbninger drejer sig om tynde og kunstigt smukke mannequiner. Men det er ikke det hele: genbrugslegetøj i Arrabals kunstværker vil også være moralsk tvivlsomt og subversivt, som hun siger ved at nævne en af sine serier: nogle af barndommens eventyr er oversat til drilagtige kunstværker, hvis velkendte og oprindeligt uskyldige figurer her forvanskes, f.eks. ved hjælp af forførende klædte dukker. I det hele taget kan man føle en foruroligende følelse af fremmedgørelse blandet med en smag af melankoli ved at betragte hendes sammensatte kunstværker.

Se flere arbejder i vores webshop >>

                      In Ther Forest                                                                 Wonderful World