Charo del Cura (ES) – DK


CHARO DEL CURA (ES)

I en elegant kombination af grafittegning og lette akvarelfarver udforsker del Curas tegninger på legende og metaforisk vis sociale relationers skrøbelighed og uforudsigelighed.

Gennem denne serie kunstværker reflekterer Charo del Cura over de daglige vanskeligheder forbundet med et normpræget socialt liv. Dette er repræsenteret af metaforiske menneskelige figurer i usikker balancegang på en tråd af garn. 

Garnet strækkes mellem to hænder for at danne strengfigurer, der er karakteristiske for den gamle leg “kattens vugge”. Beskuerens opmærksomhed tiltrækkes af disse strenge der på grund af deres livlige farver står i kontrast til  resten af ​​kunstværkerne, der er udført i sort og hvidt.

Garnet er en metafor for usikkerheden og uforudsigeligheden i sociale relationer, igennem hvilke man må balancere sig gennem som en linedanser på et tyndt reb. Garnets egenskaber er modstridende i del Curas kunstværker. På den ene side kan læses som en positiv forbindelse, der forbinder de forskellige elementer i kunstværkerne.

Charo del Cura

På den anden side danner de komplicerede figurer, der er skabt af hænderne, knudrede forbindelser, der minder om formen af ​​et edderkoppespind, hvor linedanserens synes at være fanget. Denne læsning står i kontrast til arbejdernes legende udtryk, frembragt ved brug af kontrastfarver, de livlige menneskelige figurer og henvisningen til spil og leg. Tilstedeværelsen af ​​over-skalerede svævende hænder øger imidlertid en foruroligende fornemmelse af noget truende, overlegen magt. En magt, der er i stand til at ændre garnets struktur, som de menneskelige skikkelsers skæbne synes at være overladt til. Hænderne kan tolkes som en metaforisk repræsentation af samfundet som helhed, der underlægger individet  dets normer. Folk såsom del Curas linedanser bliver fanget af sådanne normer og overladt et fortløbende forsøg på at finde ligevægt. De finder ikke nogen forløsning, da deres balance er usikker, og deres eksistens er begrænset af handlingerne fra de store hænder, der indrammer scenen. Hinsides og omkring dem spreder en hvid baggrund sig over lærredet og giver fantasien frit spil – en mulighed for et alternativ til livets balancering.

Se flere arbejder i vores webshop  >> 

                                                  Indicus                                                                                           Aureus