Christina Stark (DE)


CHRISTINA STARK (DE)

Christina Starks kunstneriske produktion viser særlig opmærksomhed på tal og skriftegn, som udgør den røde tråd i hendes installationer. Disse betragtes både som semantiske og visuelle elementer: fra den ene side fokuserer hendes serier på samtale og poesi, hvor ord først og fremmest hyldes for deres kognitive rolle, men også sætninger kan ofte dekonstrueres i mindre enheder, fra ord til bogstaver i alfabetet.  

Denne anden proces fratager udtryk og bogstaver deres grammatiske og semantiske aspekter og omdanner dem til rene visuelle tegn. Under dette perspektiv bliver de en del af et andet sprog, der består af symboler og linjer i et abstrakt og minimalistisk scenario. Både maskinskrevne og håndskrevne elementer kendetegner Starks kunstværker, som ofte bringer collageteknikken til sin yderste konsekvens: dele af sætninger ekstrapoleres fra deres oprindelige sammenstilling og integreres derefter i det nye grafiske værk, eller de sættes blot meningsløst ved siden af hinanden. 

Christina Stark

Ordene bliver derfor rene visuelle elementer, som kan nedbrydes til enkelte bogstaver, og der er tale om en ny teknik til at komponere tekster med fragmenter fra aviser eller bøger.

Resultatet er en nonsens-tekst, der nogle gange blot er et selvreproducerende modul af bogstaver, som legemliggør og forstærker det menneskelige sprogs polymorfe natur.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

             Speaking 17 – Blind Spots