Christina Tzani (GR) – DK


CHRISTINA TZANI (GR)

Gennem akvareller udforsker den græske kunstner Christina Tzani stærke emner, der kommunikerer modstridende følelser, ofte med børn.

I behandlingen af ​​følsomme emner som u.a. misbrug af børn skaber hun magtfulde og ambivalente kunstværker. Tzanis malerier forekommer sarte og tiltalende, men samtidig foruroligende på grund af emnevalg og de kontrasterende farver. De dramatiske udtryk for kunstværkerne forbedres ved tematisering af misbrug, der skildrer sårbare, men stærke og foruroligende figurer.

Billederne skaber ubehag, da seerne tiltales af Tzanis dygtige brug af akvarelteknikken , men forstyrres af deres motiver. Mange af de portrætterede børn viser skaldede hoveder eller knuste hænder, detaljer, der forstærker deres sårbarhed og skrøbelighed.

Christina Tzani

Den tomme baggrund styrker en følelse af isolering og forladelse, hvilket øger kunstens dramatiske effekt. Selv om de behandler følsomme emner, er Tzanis kunstværker unikke, idet de også fremhæver børnenes modstandsdygtighed, der formidler en følelse af empowerment gennem deres lige øjnekontakt, stærke håndbevægelser og kropssprog.

Kunstværkerne ofre ikke børnene, men præsenterer dem snarere som sårbare, men stolte overlevende, da mange af dem konfronterer seerne og stirrer direkte ind i deres øjne nogle gange på en næsten aggressiv måde. Tzani fixerer således seerne, der får dem til at være voyeur til disse børn fastlåst af børnenes blik og betaget af de tiltalende farver – de kan ikke se væk. Tzani skaber kunstværker, der skaber ambivalente følelser hos publikum som appel, rædsel, skyld, frygt. Takket være hendes tekniske færdigheder opløfter Tzanis børn og deres historier til et sted i rampelyset, der formidler stærke historier om misbrug og overlevelse.

See more works in our webshop >>

              Blue Titled                                                         Dark Armor I