Cihangir Gümüstürkmen (TR)


CİHANGİR GÜMÜSTÜRKMEN (TR/DE)

Den tysk-tyrkiske kunstner Cihangir Gümüstürkmen mestrer at skabe surrealistiske billeder, der både kan forbløffe og underholde beskuerne. De fysiske love er ophævet i hans malerier: mennesker, dyr og genstande svæver frit over jorden, uden hensyntagen til tyngdeloven. På den måde opstår de mest absurde kombinationer af kontrasterende elementer.  

I “En dag i grusgravene” løber to mænd f.eks. selvsikkert op i himlen, efterfulgt af en hvid og elegant veteranbil. I forgrunden fører to unge mænd deres æsler i et tomt og fredfyldt boligområde. I “Race” er maratonløberne mere talrige og konkurrerer på en tom strand nær havet. Faktisk er det eneste publikum, de har, en parkeret veteranbil og en lukket trædør, der svæver i luften.

Cihangir Gümüstürkmen

Cihangir Gümüstürkmen begynder opbygningen af sine drømmelignende og samtidig ironiske visioner ud fra collager af fotos fra forskellige epoker, som han derefter overfører på lærredet med oliefarveri. Hans dygtige pensel gør det muligt for ham at skabe meget overbevisende billeder, der er kendetegnet ved lyse farver og en behagelig atmosfære. Kunstværkernes hyperrealisme forbløffer beskuerne og udfordrer kompositionernes absurditet.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                A day in Gravelines                                              Race