Claude Jones (DE/NZ)

CLAUDE JONES (DE/NZ) 
Text skrevet af GHA

Den newzealandske kunstner Claude Jones skaber surrealistiske figurer i ler ved at kombinere hverdagsgenstande med menneskelige figurer. Denne proces skaber vidunderligt mærkelige figurer, der emmer af legesyge og fantasi. 

Jones’ skulpturer viser hovedsageligt dyr, der interagerer med menneskeskabte “menneskelige” genstande. Hendes mål er at udforske idéen om “den anden”, en disciplin, der henleder opmærksomheden på evige medlemmer af samfundet. I dette tilfælde er den “anden” ofte negligeret, mens Jones gør den til hovedemnet. Hendes skulpturer fungerer som en form for aktivisme – som pacifist ønsker Jones at forandre forholdet mellem mennesker og dyr og skabe figurer, der menneskeliggør dyrene for at protestere mod udnyttelsen af miljøet til vores fordel. 

Claude Jones

Elementer som figurernes positur, der ofte er indskrænkende og ubehagelig, eller Hendes brug af pastelfarver har imidlertid en underdanig tilgang, idet hun skaber figurer, der både er en aggressiv handling, men som samtidig er yderst fordøjelige for beskueren. Hendes tilgang er underspillet og respektabel, og hendes budskab leveres på en måde, der gør det muligt for beskueren at forstå hendes synspunkt, men også at nyde værkets fantasifulde karakter. 

Ler som et skrøbeligt materiale forstærker disse temaer om indespærring og fangenskab. Ligesom emnerne for hendes aktivisme viser Jones’ materiale, at miljøspørgsmål er skrøbelige, ligesom porcelæn – når det først er gået i stykker, er det svært at reparere. Derfor har Jones’ værker en følelse af hastende karakter.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Despair                                                          Roo King