Daniela Adamez (ES/CO)

DANIELA ADAMEZ (ES/CO)

Gennem udtryksfuld overdrivelse, trendy farver og en blanding af små mønstre i både indretning og tatovering indfanger Adamez’s portrætter scener af en moderne horror vacui.

Daniela Adamez blev født i Bogota i 1986 og er en kunstner fra Barcelona, ​​der hovedsagelig arbejder på portrætter i stort format. Hendes farverige malerier viser modificerede figurer placeret i en legende, dekoreret lys baggrund. Gennem udtryksfulde deformationer af menneskekroppen og stiliserede former fokuserer kunstneren på forskellige sociale roller i vores nuværende samfund. Hendes portrætter er fængslende billeder af en moderne horror vacui. Kreative og livlige mønstre overtager hendes billeder – trendy farver og figurative former imprægnerer både indretning og kroppe i form af inventar, tøj og tatoveringsdesign.

I sine første kunstneriske oplevelser i sin barndom blev hun stærkt inspireret af præcolumbiansk kunst. Nu ligner de stiliserede figurer med lange halse, som hun skildrer, dem fra manerisme, specielt Modiglianis.

Daniela Adamez

Adamez inviterer seeren til at vide mere om de afbildede figurer, mens han udforsker ideen om skønhed og dens begrænsninger. Ved hjælp af akryl og oliemaleri placeres hendes kompositioner ofte imellem virkelighed og myte og viser karaktere fra hendes generation, der står over for aktuelle sociale problemer – deres trang til individualitet kommer i modstrid med deres frygt for at være alene i en supermediatisk og forbundet verden. Figurene er vist iført dyre modemærker, dækket af tatoveringer og smykker. Unge mennesker kan let føle sig beslægtede med disse idealer. Idéen om luksus er blevet transformeret – den trådte ind i arbejds- og middelklassebilledet som en ny form for identitet.
See more works in our webshop archive >>

                                                                                                    Opulace