Danny Frede (DE)


DANNY FREDE (DE)

Danny Frede (DE) kombinerer elementer fra renæssance-æstetik med kolde, livløse dyr, der skamløst viser al eksplicit og grafisk råhed. Kontroversielt i deres klassiske positioner er Fredes emner ,ikke tilfældig, både tiltalende og foruroligende.

Slagtede dyr, der holdes af nøgne mænd i poser, der minder om Holy Mary, det fjerne blik af en unge, der vejes ned af et slagtekroppe dræbt over hans skuldre: den tyske kunstner Danny Frede afgiver sikker en erklæring gennem hans fotografering. Ved at kombinere elementer fra renæssance-æstetik med grafisk råhed tillader Frede sine motiver at fremstå både tiltalende og foruroligende.

Frede arbejder i flere serier, hvor hver linje præsenterer en unik tankegang. Det, de har til fælles, er Fredes kontinuerlige tilgang: Han kombinerer traditionelle teknikker og digitale interventioner. Så enkelt som dette udgangspunkt kan synes, finder Frede altid overraskende nye områder. I sit andet projekt tillader han maskiner at fremstille spontane og uoprettelig billeder ved at lade robotstøvsugere smøre maling over et lærred.

Danny Frede

 At tage en holdning har afgørende betydning for Frede. Hans arbejde stammer fra en interesse for sociologiske spørgsmål og samfundsmæssige forandringer, som han udviklede i løbet af sin oplevelse som borger. Aldid observerer han hverdagen og menneskelig adfærd nøje. Livserfaringer er grobund for hans arbejde, og hvad der gør kunsten stærk – eller som Danny Frede udtrykker det: “Kunst uden et emne er dekoration.” At holde udstillinger over hele verden, fra USA til Sydkorea , Frede udfordrer definitionen af ​​kunst og skønhed – såvel som traditioner for vores opfattelses evne.

See more works in our webshop >>

       Young Men and Slaughtered Animal – Pawel                    Young Men and Slaughtered Animal – Niklas