Darya Hancharova (BY)

DARYA HANCHAROVA (BY)
Text/Translation GHA

Den unge hviderussiske kunstnerinde Darya Hancharova arbejder hovedsageligt med mezzotint-teknikken, men hun eksperimenterer også med maleri og bogillustration.

Hendes kunst er en konstant meditation om selvet og omskifteligheden af ​​vores identitet. I Hancharovas delikate værker ser vi spor af den kvindelige figur, som om de reflekteres i et brudt spejl, der skaber en følelse af collage, der perfekt inkorporerer kompleksiteten i den konstruktive personlighedsproces. Hun forstår identiteter som mosaikstrukturer, hvor alle vores relationer konvergerer sammen med vores livserfaringer og den verden, der omgiver os – blandt alle disse elementer er kunst hendes måde at stille spørgsmålstegn ved hendes sande selv.

Darya Hancharova

Hancharovas erklæring er ret klar – forandring er permanent, og ideen om et menneske som en ensartet enhed ser ud til at være en illusion. Denne filosofi er basen for hendes kreationer, og man kan mærke en sådan ændring i den konstante bevægelse, som figurerne erhverver i hendes stærke kompositioner.

Forskellige lag overlapper hinanden og viser mere end et perspektivisk punkt i et forsøg på at afsløre alle de træk, der definerer os selv som individer. Denne følelse af afsløring er meget til stede i hendes visuelle kompositioner – både krop og sind ser ud til at gennemgå en afsløringsproces, der kulminerer med bevidsthedens opvågnen. For at opnå det skal vi først acceptere vores skrøbelighed, da enhver form for stabilitet ikke kan eksistere uden en selvransagelse.

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                             SELVES 8                                                                         FLOW 1