Opdagelser 2017

Opdagelser 2017

Albrecht Wild (DE) Amanda Karlsson (SE) Anna M. Kempe (DE) Christina Tzani (GR) Chloe Grove (GB) Elham Rahmati (IR) Jean-Baptiste Monnin (FR) Katalin Kortmann (HU) Lutz Hellmuth (DE) Raquel Algaba (ES)

PAINTINGS | MIXED MEDIA | DRAWINGS | SCULPTURES |

Igen i år, har vi fundet nye og spændende kunstnere i Berlin. Det skal vores besøgende i Kettinge selvfølgelig opleve. Vi har igennem længere tid stødt på tegnere af superb kvalitet og vælger derfor at fokusere en del af vores udstilling på denne teknik i år.

Kunstnere som engelske Chloe Grove, med hendes fantastiske farveblyantstegninger og franske Jean-Baptiste Monnin, der gør bygninger til abstrakte motiver og Raquel Algaba, der med stor finesse behandler absurditeter sikrer den høje kvalitet i vores udstilling.

Tyske Lutz Hellmuth, der med sine terrakotta- og bronzeskulpturer giver os sit bud på en rå skrøbelighed. Græske Christina Tzanis udfordrene akvaraller og tyske Anna M. Kempes drømmende virkelighed komplimenterer udstilling på fornem vis. Den konceptuelle tyske kunstner Albrecht Wild og Ungarske Katalin Kortmanns tredimensionelle billeder, inviterer betragteren til at lege med. Iranske Elham Rahmatis tuschtegninger og svenske Amanda Karlssons maleri afsøger den menneskelige identitet.

Med stor glæde og stolthed præsenterer Galleri Heike Arndt DK vores super spændende  årlige udstilling Opdagelser 2017.

Opdagelser bestræber sig på at promovere endnu uopdagede kunstnere – uslebne diamanter inden for tegning, street art, illustration, mixed media og lignende felter. Galleri Heike Arndt DK danner derudover en platform, hvor kunstnere fra disse felter får mulighed for i fællesskab at udstille og indbyrdes danne netværk. Publikummet inviteres ligeledes til at møde kunstnerne og diskutere værkerne.
Dette gør Opdagelser til en udstilling du absolut ikke vil gå glip af!

Udstillingen
Vores mål med denne udstilling er at fremvise de mest lovende kunstnere, vi er stødt på, fra kunstscenen i Berlin gennem det sidste år, og føre dem sammen med danske kunstnere på Lolland-Falster. Her skal der udvikles et kunstnerisk netværk, der gerne skulle sprede sig til nye projekter andre steder i Denmark, Norden og Tyskland til fælles inspiration både for kunstnerne og deres publikum.

Gennem kunstnernes ophold og dertilhørende aktiviteter, ønsker vi at videreføre en forståelse for de særligt gode kunstneriske vækstbetingelser, der kendetegner Sydhavsøernes solkyste. Det vidunderlige landskab, roen, mangfoldigheden
og et hav af nye tiltag indenfor økologi, vedvarende energi og livskvalitet gør
regionen interessant for danske, såvel som udenlandske, kunstnere og besøgende.


Tilknytning af kunstnerne

Alle kunstnere har en særlig tilknytning til Norden og den Berlinske Kunstscene, hvor de enten har arbejdet eller har deres bopæl. De fleste internationale kunstnerne har ikke været vist i Danmark før, og derfor er deres indtog på Lolland-Falster et forfriskende og fornyende pust til den regionale – og i nogle tilfælde også nationale kunstscene.

Regional forankring

Med udstillingen ønsker vi at tilbyde borgerne i Guldborgsund og i Region Storstrøm en interkulturel og kunstnerisk oplevelse af høj kvalitet, med udenlandske kunstnere, som måske allerede er på vej ud på den internationale kunstscene. Kunstnerne vælger vores region til, da de finder oplægget spændende og gerne vil bidrage med inspiration, såvel kunstnerne imellem og til området.

Hvem er Art Lab Kettinge

Vores nye tiltag i Art Lab Kettinge er et selvstændigt separat projekt med en naturlig tilknytning til og facilitering af projektet igennem Galleri Heike Arndt DK. Art Lab Kettinge står for non-kommercielle aktiviteter og non-profit projekter, såsom udstillinger, workshops og internationale residencies med skiftende samarbejdspartnere. Fokusområdet er udelukkende non-profit aktiviteter, der i fremtiden skal indebære et internationalt sommer-residency for kunstnere med mulighed for at udvikle workshops, udstillinger og andre netværksbaserede aktiviteter. Dette skal komme den professionelle kunst og befolkningen i regionen til gode, og forhåbentlig vil det skabe international opmærksomhed.

Art Lab Kettinge skal således være med til at sikre en kontinuerlig, kulturel udveksling og styrke samarbejdet mellem danske og internationale kunstnere i vores region, der alle har en tilknytning til Norden eller Tyskland.