Doris Leuschner (DE)


DORIS LEUSCHNER (DE)

Kunstværkerne af den tyske kunstner Doris Leuschner virker ved første øjekast som naturlige objets trouvés, fundne genstande. Havkorallerne fra hendes serie “Where have all the colors gone” er imidlertid alle porcelæns -genstande. Kunstneren gengiver således undervandsverdenen gennem et klart jordisk element, nemlig leret. Dette er kunstnerens særegne poetik: at hente inspiration fra det marine univers og senere overføre det til det tørre land.  

Kunstnerens kunstneriske rejse begynder med udforskningen af den undersøiske verden, af steder som Maldiverne, Thailand eller Malta, der skal krediteres som en muse eller en åndelig mentor. Doris Leuschners fantasi svæver imidlertid frit, mens hun former og modellerer porcelæns massen. Et samspil af hulrum, sprækker og små huller kendetegner dem, hvilket får dem til at se ud som om de er uden liv, men stadig fulde af livsenergi.

Doris Leuschner

Kunstneren anvender en opbygnings teknik til at fremstille sine værker. De er som regel helt hvide, selv om der fra tid til anden er et farverigt element, der bryder deres monokromi. Nogle gange dukker der et par blå strejf op i hulrummene mellem korallerne. Andre gange omgiver små grønne rør den hvide masse, som om havorganismen lige er blevet plukket fra revet. Doris Leuschner udspørger og opfordrer dermed beskueren til at reflektere over oprindelsen og den realistiske karakter af hendes kunstværker.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                     Fade Out 5                                               Fade Out 4