Dorit Trebeljahr (DE) – DK


DORIT TREBELJAHR (DE)

Dorit Trebeljahr er billedhugger og maler. Hun er bedst kendt for sine skulpturer, der legende genbruger små materialer og skaber abstrakte, delikate og vægtløse genstande.

Ifølge kunstneren passer hendes kreationer ikke ind i et specifikt koncept end den legende glæde ved skabelse og eksperimentering. Ser man bort fra skulpturelle standarder, er hendes kunst resultatet af frit leg med former,strukturer og farver kombineret med en stærk fornemmelse af rytmer og gentagne mønstre.

Ved at samle individuelt beskedne og små genstande i komplekse former ændrer hun deres skala og deres relevans. Dette tillader hende at berige sine materialer med dybere betydninger og forme nye billeder end hvad der måtte være forbundet med de enkelte elementer.

Dorit Trebeljahr

Et af Trebeljahrs foretrukne materialer er akupunkturåle, som er samlet, foldet og bøjet for at skabe smukke detaljerede og mønstrede strukturer med organiske udseende.

Hendes skulpturer deler en stor følelse af lethed og skrøbelighed, der får hendes kunst til at kendetegnes ved indtrykket af en let, ubesværet æstetik. Dette er forstærket, da mange af hendes skulpturer udstilles ophængt flydende eller på en høj sokkel. Et sådant kuratorisk valg får Trebeljahrs skulptur til at fremstå som visioner, der er koblet fra en virkelighed, hvis tyngdekraft de trodser.

I sine tegninger genskaber hun en lignende følelse af fragilitet ved at blande forskellige medier og forenkle virkeligheden i fine linjer og luftige børstestræk, der minder om hendes diaphaniske skulpturer. De sarte og lyriske kreationer af Trebeljahr overskrider i deres materialer grænserne for traditionel skulptur og skal betragtes som manifestationen af ​​hendes personlige poesi og hendes metafysiske refleksioner. På den anden side husker de abstrakte vidunderlige former organiske optrædener med klare assosiationer til naturlige design. De biomorfe former og brugen af ​​genanvendte materialer forbinder muligvis Trebeljahrs kunst til temaer med økologisk opmærksomhed.

See more works in our webshop soon >>

                o.T. (Ritter)