Eeva Honkanen (FI)


EEVA HONKANEN (FI)

Eeva Honkanen skaber store, monokrome blæktegninger. De repræsenterer fantastiske verdener i et humoristisk legespil, der kombinerer det groteske og vidunderlige med en imponerende detaljerigdom.

Honkanens kunst kan være indkapslet i citatet “hvis det ikke giver mening, er det sandt”, som hun bruger til at beskrive sine kunstværker. Faktisk skildrer hun imaginære verdener fyldt med mennesker, dyr og maskiner, som hun omdanner til absurde, sjove og groteske figurer. Motivernes overdrivelse og kombinationen af ​​ikke-relaterede biomorfe elementer fremhæver det maleriske udseende af hendes maleri – et nøglefunktion i Honkanens kunst. En dyster atmosfære styrer Honkanens isolerede og mystiske miljøer. Dette forstærkes af den sort-hvide palet og ved brug af stærk kontrast mellem lys og skygge.

Eeva Honkanen

Hver komposition fremkommer gennem fri tilknytning, en tilgang, der er synlig i den resulterende formskiftende karakter af de indviklede emner, hun repræsenterer med en rigdom af detaljer. At lade hendes tanker flyde frit, har sine lagdelte tegninger til formål at skildre de mere komplekse og modstridende aspekter af tilværelsen. Publikum opfordres til at følge hendes ledelse i at lade deres fantasi løbe frit og dykke ned i en verden af ​​fantasi.

Motivernes surrealistiske konglomerat kan huske Dantes helvede og antyde Hieronymus Boschs kunstværker. Faktisk påvirker hendes religiøse opdragelse stærkt hendes kunstværker, der udforsker skyld og uskyld, der skildrer moralske og religiøse historier. Når hun leger med skalaer og lægger stor vægt på de fysiske i sine motiver, tegner hun ofte groteske og dystre billeder, hvor enkeltpersoner synes at blive opslugt af en højere enhed. De mønstrede gentagelser af figurer og deres nøjagtige detaljer formidler en idé om uendelig tid og rum.

Ved at kombinere fantasi og virkelighed kan Honkanens verdener appellere til seerne om at frigøre deres fantasi eller opdage de underliggende historier, der er skjult i hendes tilsyneladende kaotiske kompositioner.

Visit our webshop>>>>>>

           The Experience of Existence                                Facing Fears