Hindsight 2016

Hindsight

Udstillingen løb fra den 5. Oktober til 29. Oktober.

kurateret af Britannie Seaton

Det er med stor fornøjelse, at Galleri Heike Arndt præsenterer udstillingen ‘Hindsight’, der består af en række værker fra de tre kunstnere Henry Stöcker (DE), Poul R. Weile (DK) og Michael Kain (DE). Vores valg af titel afspejler det at udforske nye kreative retninger, man  indser måske først senere, at man gik nye veje – som man siger på engelsk: “with the benefit of hindsight”.
Ideen om retrospekt er af afgørende betydning for denne udstilling. Alle tre kunstnere har skabt deres kunst, med de ændringer der sker i Europa in mente, og har i den forbindelse gennemgået et væld af kreative processer.
Stöckers skulpturer er opstået gennem flere skitser og en insisteren på en legende tilgang til form. Herved ønsker han at invitere publikum til at engagere sig og søge genkendelige former i værket.

I Weiles collager, sker en sammensmeltning mellem gammelt og nyt. Dette ses i hans brug af fotografier og brugen af maleredskaber fra barndommen.
De abstrakte malerier af Kain viser en primitiv, men samtidig tankefuld eksperimenteren med oliemaling, hvilket komplimenterer hans brug af farver. Her præsenteres publikum for en rejse gennem flere kunstneriske udtryksformer, hvilket netop er essensen af udstillingen ‘Hindsight’ – at belyse erfaring, refleksion og nostalgi.

De deltagende kunstnere for Hindsight er:

ARTIST PROFILES – HINDSIGHT

Henry Stöcker (DE)
Billedhuggeren, Henry Stöcker, blev født på øen Rügen, i Tyskland. Han er hovedsageligt skulptør, og hans arbejde er i høj grad influeret af hans tid som biologistuderende på Rostock Universitet. Resultatet er ofte menneskekroppe, der demonstrerer den perfekte balance mellem videnskab og kunst. Gennem en legesyg brug af form, fortsætter Stöcker med at udfordre sit publikum til at søge efter noget genkendeligt, for derigennem at bringe liv til biomorphic-former, der ellers formentlig kun ville kunne ses under et mikroskop.