Fabian Zolar (DE) – DK


FABIAN ZOLAR (DE)

Fabian Zolar er en tysk kunstner, der koncentrerer sit arbejde om spændingerne og grænserne mellem traditionelt maleri og gadekunst, der udforsker både figurative og abstrakte emner.

Zolar nærmede sig kunsten i en ung alder, da han begyndte at eksperimentere med graffiti som en form for udtryk. For hans udvikling som kunstner var det grundlæggende den tid, han tilbragte i udlandet, især i Sydamerika. Faktisk, da kunstneren var ung, blev graffiti ikke betragtet som en kunstform i Tyskland og blev anset som en bare moderne ungdomsbevægelse.

I stedet fandt Zolar i Latinamerika en lang og respekteret kunstnerisk tradition for vægmalerier, der er rodfæstet i politiske og socio-kulturelle sammenhæng. Derfor udvidede hans rejser sit eget kunstneriske syn på graffiti, da han eksperimenterede med forskellige stilarter og styrkede sin identitet som kunstner.

Fabian Zolar

Zolar eksperimenterede med forskellige graffiti-stilarter fra 2D- og 3D-bogstaver til realistiske portrætter. I løbet af sin karriere flyttede han fokus til at studere abstrakte former og nærmede sig lærredsmalerier for at opløse grænserne og reglerne for traditionel graffiti. I sin kunst kanaliserer Zolar sin interesse for spiritualitet og kreativitet, som han mener er nødvendige for at overvinde sociale spørgsmål, da han anser rationel videnskabelig tænkning alene for utilstrækkelig.

Den socio-politiske side af hans kunstværker er dybt forankret med graffiti-mediet, og det fremgår af hans værker, når kunstneren inkorporerer budskaber om social kritik, især i hans figurative kunstværker. På den anden side, selv om graffiti normalt er forbundet med politiske spørgsmål, mener Zolar, at dette medium ikke behøver at formidle et eksplicit budskab. Kunstneren udforsker denne idé ved at abstrahere formerne for sine værker ved hjælp af den typiske kalligrafiske stil anvendt i graffiti til at spore abstrakte vægmalerier. I disse serier dukker intrigante, farverige former op fra byområder som det højeste udtryk for det åndelige, som kunstneren søger.

Udover at skabe graffiti, skaber Zolar digitale malerier med surrealistiske, farverige og dristige former og karakterer.

See more works in our webshop soon >>

                       Sabadell                                                            Plastic Surgery