Georg Bothe (DE) – DK


GEORG BOTHE (DE)

Georg Bothe’s abstrakte ætsninger og paptryk er kendetegnet ved brug af abstrakte former og ekspressive farvede blokke.

I sine grafiske tryk skaber han indtryk af naturen ved at forenkle virkeligheden gennem former og pigmenter. Kunstneren forklarer sin interesse for farve, da han mener, at farverne både har en rumskabende og atmosfærisk værdi. Bothe sagde, at farver tillader fiksering af fornemmelser lige så meget som de, der udtrykkes af linjer og skaber en følelse af plads og bevægelse.

Kunstneren har evnen til at skabe afbalancerede kompositioner, der kommunikerer en meditativ effekt. Med tiden, eksperimenterede han med forskellige trykteknikker og bevægede sig mod en forenklet stil, der var mere fokuseret på farver og mindre på de dristige sorte streger, der var bemærkelsesværdige i en tidligere serie.

Georg Bothe

Hans innovative tilgang til trykning ved hjælp af forskellige materialer skaber teksturerede kunstværker, hvor forskellige mønstre og overfladekvaliteter sameksisterer. Bothe-eksperimenter overlapper forskellige komponenter og farvede blokke, der spiller med deres gennemsigtighed og karakteristiske strukturer. Kunstnerens givende værker resulterer i abstrakte ætsninger med en vis blødhed i deres struktur. Nogle af disse farvede linjebaserede former virker biomorfe, hvilket minder beskueren om naturlige mønstre. Bothe’s værker appellerer til seernes glæde af farver og strukturer uden at definere plads. Hans værker ser ud til at trosse grænserne for lærredet, som om han fik gennem sit arbejde et glimt af en virkelighed, der strækker sig ud over det. Bothe’s farver og streger magnetiseres seern for at observere hans værker opmærksomt og miste sig selv i de meget stemningsfulde billeder.

See more works in our webshop >>

           Study for ‘Cuckoo Calls’                                TV Eye XLIX