Georg Bothe (DE) – DK


GEORG BOTHE (DE)
Text written by GHA

Georg Bothes abstrakte ætsninger og paptryk er kendetegnet ved brug af abstrakte former og ekspressive farvede blokke.

I sine grafiske tryk skaber han indtryk af naturen ved at forenkle virkeligheden gennem former og pigmenter. Kunstneren forklarer sin interesse for farver, da han mener, at farverne både har en rumskabende og atmosfærisk værdi. Bothe har sagt, at farver tillader en fiksering af fornemmelser lige så meget som de, der udtrykkes af linjer, og skaber en følelse af plads og bevægelse.

Kunstneren har evnen til at skabe afbalancerede kompositioner, der kommunikerer en meditativ effekt. Med tiden, eksperimenterede han med forskellige trykteknikker og bevægede sig mod en forenklet stil, der var mere fokuseret på farver og mindre på de dristige sorte streger, der var bemærkelsesværdige i en tidligere serie.

Georg Bothe

Hans innovative tilgang til trykning ved hjælp af forskellige materialer skaber teksturerede kunstværker, hvor forskellige mønstre og overfladekvaliteter sameksisterer. Bothe-eksperimenter overlapper forskellige komponenter og farvede blokke, der spiller med deres gennemsigtighed og karakteristiske strukturer. Kunstnerens givende værker resulterer i abstrakte ætsninger, som har en vis blødhed i deres struktur. Nogle af disse farvede linjebaserede former virker biomorfe, hvilket minder beskueren om naturlige mønstre. Bothes værker appellerer til seernes glæde af farver og strukturer uden at definere rummet. Hans værker ser ud til at trodse grænserne for lærredet, som om han gennem sit arbejde har fået et glimt af en virkelighed, der strækker sig ud over det. Bothes farver og streger magnetiseres seerne til at observere hans værker opmærksomt og miste sig selv i de meget stemningsfulde billeder.

See more works in our webshop >>

       Carbona not Glue LX, e. a. I/Vi              Carbona not Glue LXVIII, e. a. I/VI