Gerda van Kersbergen (NL)

GERDA VAN KERSBERGEN (NL)
Text written by GHA

Den hollandske kunstner Gerda van Kersbergens monokrome papirprint skaber med deres bløde og stoflignende teksturer et fredfyldt geometrisk rum. Disse arkitektoniske fragmenter er defineret af nuancer, skygger og perspektiver.

Hun inviterer beskueren til at opdage og genfortolke afstand, hjørner, tvetydige vinkler og perspektiver. Den bevidste lighed med huse, vinduer og vægge fremkalder et velkendt billede af et hjem med en silhuet.

Det virker, som om tiden er frosset i det beroligende syn, og alle formerne er stille og roligt sat i en permanent tilstand. Overfladen, der er afgrænset af forskellige toner, harmonerer med hinanden. 

Gerda van Kersbergen 

Alligevel bringer det uventede samspil af rumlige særheder og afvigelser fra virkelighedens love subtilt spænding og drilskhed ind i den tidløse ramme. Desuden suppleres de geometriske formers rektangularitet af de fløjlsagtige teksturer. 

I hvert enkelt værk fortolker dimensionernes indbyrdes forhold,de lyse og mørke nuancer, rum og dybde fra et nyt perspektiv og henvender sig til hver enkelt beskuer på forskellig vis.

See more works in our webshop >>

         ZT 23                                                       ZT 20