Giulia Seri (IT)


GIULIA SERI (IT)

I den italienske kunstner Giulia Seris akvarelværker passer mediet perfekt til emnet. Seri laver portrætter af mennesker, der virker skrøbelige og sarte. De stirrer på beskueren og afslører deres skrøbelighed og deres mentale tilstand. De virker nysgerrige, vantro eller endog desperate: deres følelser er tilgængelige for beskuerens øje og skaber således en empatisk forbindelse.

Nogle gange er kun ansigtet afbildet: blå pletter i øjnene, tilsyneladende tårer, tænderne og tungen er fremtrædende, hvilket understreger et skrig af sorg. I andre tilfælde er det kun kroppen, der vises og studeres i sine anatomiske bestanddele som ved en røntgenundersøgelse. De indre organer er repræsenteret, samt blodcirkulationen i lemmerne. Oftere er det hele kroppen, der er repræsenteret. Den menneskelige figur er ikke realistisk defineret. Den er deformeret, øjnene er overdrevne, proportionerne er ikke overholdt.

Giulia Seri

Til sine portrætter benytter Giulia Seri sig af bland-teknikker. Akvareller og pastelfarver farver figurerne let med forskellige nuancer af rosa, rødt eller brunt. For at skabe plet-virkninger og ændre papiret bruger kunstneren flydende kaffe. Beskueren fanges af den æteriske atmosfære og af den mystiske og gådefulde karakter af de illustrerede figurer, som står efterladt alene.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                         Untitled                                         Tavola Anatomica