Graphic Symposium 2019

 

Internationalt Grafisk symposium 20. – 23. Juni

 

Grafik Symposiet er oprettet for at give et rum, hvor ligesindede lidenskabelige grafiske kunstnere kan mødes og tilbringe en uge for at lærer, diskutere og arbejder sammen, i et ideelt, fredeligt miljø med faciliteter af høj kvalitet. I løbet af denne tidsperiode vil kunstnerne også blive bedt om at afholde en workshops og andre aktiviteter, såsom en offentligt tilgængelig artisttalk, som forhåbentlig vil berige både kunstnerne og deltagerne.

 

 

 

Mød: Richard Hricko (US), Robert Kelly (IR), Ariel Kofman (ARG), Xecon Uddin (FR) and Carolin Weinert (DE)

 

Richard Hricko (US)

 

Richard Hricko beskæftiger sig i sit udtryk med at syntetisere forskellige materielle egenskaber. Han skaber indviklede, detaljerede fotogravurer, hvor et dæmpet lys skaber en atmosfærisk følelse af et stille mysterium. Hyper-realismen i hans nærbilleder, hvor han kombinerer natur og arkitektoniske elementer skaber fraktaler, der næsten bliver abstrakte.

 

Robert Kelly (IR)

 

Robert Kelly er en irsk kunstner, inspireret af abstrakte og poetiske kompositioner. I Kellys litografier skaber de ekspressive farver en glædelig dans. Farverne slynger sig i hinanden og konfronteres  og elementerne, der ligner tykke og impulsive penselstrøg, virker pludselig levende og interagerer med hinanden. Disse stænk af forfriskende farve minder om foråret;når ​​livet springer ud. Kunstværket giver beskueren indsigt i kunstnernes sind, og er inviteret til at deltage i lejen.

 

Ariel Kofman (ARG)

 

Ariel Kofman blev født i Buenos Aires og underviser i kunst og grafiske teknikker. I hans værker blander menneskekroppen sig med udefinerede arkitektoniske figurer, der skaber et legende men undertiden desorienteret landskab fuld af politiske allegorier. Kofmans arbejde er et lunefuldt portræt af trængsel og travlhed i dagens samfund.

 

Xecon Uddin (FR)

 

I sit arbejde søger Xecon Uddin at udforske sine kulturelle rødder. Han bruger hybrider af mennesker og skovdyr indrammet af naturens elementer som sine æstetiske løsninger, der skildrer hans behov for at være forbundet med jorden. Uddin´s konstante søgning efter det centrerede selv er en modern sindstilstand, som Uddin synes at implementere i sit arbejde. Påvirket af både mainstream-billeder og folklore er det let for beskueren at skabe en følelsesmæssig forbindelse med disse tilsyneladende anonyme tegn.

 

Carolin Weinert (DE)

 

Den tyske kunstner Carolin Weinert arbejder med et præhistorisk udtryk omhandlende nutidige emner, der forholder sig spørgende til vores digitaliserede samfund. Hendes serie Histoire Naturelle låner sin visuelle repræsentation fra naturens encyklopædi og tilføjer menneskelige figurer, der udfordrer beskuernes sædvanlige synsvinkel. Hendes tematiske opmærksomhed fokuserer på en ironisk, og næsten kynisk refleksion over aktuelle spørgsmål om menneskeheden. Weinerts værker er blevet udstillet over hele Europa såvel som i USA.