Gudrun Fischer-Bomert (DE)

Gudrun Fischer-Bomert (DE)

Den tyske kunstner Gudrun Fischer-Bomert fremstiller meget særprægede kunstværker. Hun skærer og bearbejder store mængder af farverige plastiksugerør og omdanner dem til skulpturer. De kan stå på en piedestal eller hænges op på væggen, have abstrakte former eller ligne hverdagsgenstande eller symbolske former. Alt sammen forbløffer de beskueren gennem den fantasifulde bearbejdning af så almindelige genstande.

Fischer-Bomert henter sin inspiration til omfortolkningen af affaldi det aktuelle miljøspørgsmål. Hendes bekymring drejer sig om plastens indvirkning på jorden, især på undervandsverdenen, og om de måder, hvorpå kunstnere kan reflektere over menneskets økologiske fodaftryk og ansvar. Hendes skulpturer antyder et andet perspektiv: de søger efter skønhed og forsøger at skabe den af affaldsmaterialer, idet de på én gang stræber efter et kunstnerisk resultat og dybe gisninger.

Gudrun Fischer-Bomert (DE)

De bunker af plastiksugerør, som Fischer-Bomberts skulpturer består af, kan have forskellige farver. De kan være helt sorte eller gennemsigtige, men ofte skiller orange, gule eller grønne halmstrå sig ud som lyse prikker i kompositionen. De firkantede, rektangulære eller mere komplekse strukturer står ofte foran en lyskilde: det blålige eller fosforiserende LED-lys trænger ind i plastikstrukturen og skaber enestående effekter, der forvandler skulpturerne til mystiske og fascinerende artefakter.

See more works in our webshop >>