Guntars Sietiņš (LV)

Guntars Sietiņš (LV)
Text written by GHA

I sine kombinationer af mezzotint og akvatint lokker den lettiske kunstner Guntars Sientiņš beskueren ind i et uhyggeligt cyberspace.

Sietiņš’ numeriske koder og gådefulde refleksioner er en illusorisk undersøgelse af perspektiv, der strækker og former et detaljeret landskab. I hans tryk ligger en mystisk kugle midt i en dimension, der kun synes at eksistere i kodesprog. Ved nærmere eftersyn indfanger den skinnende overflade en præcis oase i et fiskeøjeperspektiv. Kuglen giver et kig på det, der er uden for beskuerens perspektiv, og udvider rammen for at vise det omgivende naturlandskab.

Guntars Sietiņš (LV)

Et mystisk træ folder sine grene ud i et netværk, der synes at ligne en labyrint. På jorden former et arrangement af koder et uendelighedssymbol, der inviterer beskueren til at tænke over tallenes rækkefølge. Cyber-elementerne står ved siden af det naturlige miljø i kuglen. Denne smarte kontrast udfordrer beskueren til at sætte spørgsmålstegn ved forholdet mellem biologisk liv og teknologi. Vores samfund bliver mere og mere afhængigt af teknologi, mens biodiversiteten og stabiliteten i vores miljø i stigende grad er i fare. Sietiņš’ tryk transporterer publikum til det, der synes at være en fremtidsudsigt til verdens hybride fremtid. Her efterlader det ildevarslende træ et symbolsk indtryk, som et ensomt livstræ, der står i en dyster mekanisk ødemark.
I denne digitale ørken efterlades beskueren med et gådefuldt og spændende spørgsmål om, i hvilken retning menneskehedens forhold til kunstig intelligens bevæger sig. Billedet leger med publikums perspektivsans og fremstiller et illusorisk spil af refleksioner, skygger og matematisk logik.

See more works in our webshop >> 

Characters IX/Infinity