Hélène Larouche (CA)

HÉLÈNE LAROUCHE (CA)
Text written by GHA

Den canadiske kunstner Hélène Larouches dystre fotogravurer præsenterer sårbarhed og ubehagelige spørgsmål, ikke kun om fysisk og psykisk sundhed, men også om eksistensens grænser.  I fotografvurernes monokrome verden fungerer menneskekroppe som materiale, der forvandles til foruroligende, mærkelige væsener, der er stivnet i usædvanlige stillinger.

Den blege, rynkede huds tekstur, og væsenernes uhyggelige nøgenhed spiller en væsentlig rolle i skabelsen af den foruroligende, mørke atmosfære. Det ubehagelige sceneri forstærkes af det bevidste fravær af et velkendt ansigt, udtryk eller par øjne. 

Ikke desto mindre giver figurernes afslørede sårbarhed et fredfyldt udtryk, hvilket gør dem tilsyneladende smukke, ja, endda forførende. Beskueren kan let blive betaget, ja nærmest hypnotiseret af deres stærke, fængslende tilstedeværelse

Hélène Larouche

Den utraditionelle, næsten ikke-menneskelige metamorfose afspejles endda i de givne titler. De synes at lede og opmuntre beskueren til at undersøge tilværelsen fra et sjældent set perspektiv, gennem den særegne dybde af de afbildede figurer.

See more works in our webshop >>

       Cocon                                                  L’araignée