Hendrik Faure (DE)

HENDRIK FAURE (DE)
Text/Translation GHA

Faures fotogravures viser stadig liv i tilsyneladende hjemsøgte rum. Objekter fra hans studie er afbildet i en tilstand af forfald, hvilket skaber et lydløst og på en eller anden måde skræmmende billede.

Ved hjælp af fotogravure arbejder den tyske fotograf Hendrik Faure med traditionelt ætset kobber ved hjælp af negativer i stort format, analoge kopier eller digitale interpositiver og kolofonium. I sine tidlige år med kunstnerisk praksis fokuserede han på sorte og hvide mørkerum teknikker, og senere blev hans interesse for stilleben hovedtemaet i hans arbejde.

Faure har skildret tilsyneladende hjemsøgte rum og har udviklet skræmmende billeder af objekter – hans studie kunne let forveksles med et rædselskab – såsom kranier og mannequiner, der vises i en forfaldstilstand.

Men hvad der gør Faures billeder særlig dystre, er de afdøde dyr, som han beskriver som hans “modeller” – skabninger, som hans naboer donerede til ham, fundet på deres jord. Denne mærkelige, men alligevel harmoniske kombination af elementer håndteres med stor delikatesse og følsomhed. Kunstnerens interesse for det organiske, for liv og død kan være relateret til hans karriere inden for generel medicin.

Hendrik Faure

 
På trods af den foruroligende og lydløse atmosfære, han skaber, kan man også let finde skønhed i Faures kompositioner. Den til tider surrealistiske og morbide æstetik i hans billeder kombineres med glatte tonale graderinger. Samspillet mellem maleri og fotografering interesserer også kunstneren – hans maleriske tryk kan kun genkendes som fotografier ved andet øjekast.

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                          FABLES 2 – MARTEN                                                                        FABLES 1 – HARE