Ismini Teligioridou (GR)

Ismini Teligioridou (GR)
Text skrevet af GHA

Den græske kunstner Ismini Teligioridou kombinerer klassiske værdier med et finurligt, moderne touch i sine akvareler. Hun blander behændigt forførende og velkendte billeder fra den moderne kultur med traditionelle symboler fra en svunden tid; hendes arbejde er unægtelig karakteristisk. 

Hun skaber en distance og en vis fortabthed i sit arbejde, når hendes motiver udelader livet i deres statur. Hendes serie af halvkropsportrætter placerer medlemmer af kongelige monarkier eller adelsmænd og -kvinder i overdådige dragter, hvor hun ofte frigør deres sarthed i farverne med satiriske midler. Disse stolte sideprofiler griber fat i nutidens genkendelige ikonografi. Teligioridou lægger sig som en buffer imellem og udnytter bruddet mellem det stive kongelige presentanter og de ironiske symboler, der er tale om. Dette kunstværk provokerer sit publikum med dilemmaet om, hvad der sker, når disse to verdener kolliderer.

Ismini Teligioridou (GR)

Modsætningerne er uden tvivl omdrejningspunktet i hendes arbejde, når leg og enkelhed understreges gennem bevægelse og lys, lyse og bløde farver. Anonyme adelige ansigter fortaber sig i et moderne slør og fortrænger dystre symboler på deres personlighed og traditionelle standarder. Denne enorme modsætning, der ofte bindes sammen af et blomstermedie, er central for kunstnerens vision og tilskynder til en nuanceret opmærksomhed mod et stærkt samspil. 

Teligioridous kunstværker åbner døren for ironisk at sætte spørgsmålstegn ved funktionen og nødvendigheden af fortidens repræsentanter, udstille deres sårbarhed og ubevægelighed i klare farver og sætte spørgsmålstegn ved deres relevans for fremtiden.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Facial delight                                                        My many layers