Jean-Baptiste Monnin (FR) – DK


JEAN-BAPTISTE MONNIN (FR/DE)

De delikate grafittegninger af Monnin gengiver kunstfærdigt foldede papirer inspireret af origami. Opmærksomheden rettes mod deres skabelsesproces, der opstår i feltet mellem geometrisk strenghed og fantasi.

Jean-Baptiste Monnins baggrund inden for arkitektur og billedkunst har en klar indflydelse på hans kunstværke, der er kendetegnet ved hans fascination og udforskning af rytme, gentagelser og mønstre. Tidligere er denne fascination  blevet udviklet ved at skabe komplekse kunstværker, der udforsker arkitektoniske og urbane rum.

I hans nyere kunstværker er hans fokus flyttet til den indre struktur i materialer og til deres skabelsesproces. Ved at indramme sådanne rum udfordrer Monnin beskuerens perception. Overfor hans æstetisk elegante sort-hvide kunstværker, kan beskueren blive narret til at tro, at de ser et fotografi af arkitektoniske rum eller foldede papirer.

Imidlertid er størstedelen af ​​hans kunstværker produceret ved hjælp af grafit på papir – en teknik, som Monnin mestrer til skabe næsten hyperrealistiske værker. Hans tegninger er takket være deres geometriske strenghed betagende, men er samtidigt i stand til at stimulere beskuerens fantasi.

                                 Jean-Baptiste Monnin 

I serien Folds viser kunstværkerne detaljerede foldede papirer inspireret af origami. Deres utrolige stringens får dem til at fremstå som var de kontrasterende felter af lys og skygge faktiske foldede papirer, snarere end kunstfærdige grafittegninger. Monnin skildrer behændigt foldede papirer, der gengiver de spil af skygge og lys, den geometrisk nøjagtig origami frembringer. Dette lægger opmærksomheden på skabelsesprocessen, og refleksionen over kunstens mimetisk funktion og antyder samtidig de færdige tredimensionelle papirskulpturer. Således opvejes Monnins geometriske strenghed af det fantasifulde engagement, som forestillingen om de potentielle origamiværker vækker hos beskueren.

Se flere arbejder i vores webshop >>

                                                Plane                                                                                            Butterfly