Jean-Baptiste Monnin (FR) – DK


JEAN-BAPTISTE MONNIN (FR/DE)

Monnin skaber minimalistiske sort / hvide grafittegninger, der skildrer arkitektoniske konstruktioner og materialernes indre strukturer. Hans kunstværker er kendetegnet ved udforskning af gentagelser, rytmer og mønstre.

Jean-Baptiste Monnins baggrund inden for arkitektur og billedkunst påvirker hans kunstværker. Overfor hans æstetisk tiltalende sort-hvide kunstværker, kan publikum blive bedraget til at tro, at de ser abstrakte eller arkitektoniske fotografier.

Imidlertid er størstedelen af ​​hans kunstværker produceret ved hjælp af grafit på papir, en teknik, som Monnin mestrer og skaber næsten hyperrealistiske værker med. Hans tegninger er betagende takket være deres geometriske strenghed, men er i stand til at stimulere seernes fantasi på samme tid.

Jean-Baptiste Monnin 

Faktisk genopdaterer Monnin gennem sine kunstværker rum, der undersøger tanken om skala og perspektiv. Dette får beskuerne til at miste kontakten med virkeligheden gennem den abstraktionsproces, så de kan fordybe sig i en fiktiv verden.

Tidligere er dette blevet udviklet af Monnin ved at skabe komplekse kunstværker, der udforsker arkitektoniske og urbane rum. For eksempel i hans serie Basculement. Hver tegning stammer fra en eksisterende moderne bygning eller byggestil fotograferet af Monnin. Beskrevet med et særlig perspektiv og tegnet af kunstneren skaber han der igennem et’abstrakt bylandskab’.

I hans nyere kunstværker er hans fokus flyttet til den indre struktur i materialer og til deres skabelsesproces. For eksempel gengav han i serien Grafit på papir den mikroskopiske detalje af et grafitmærke på papir og forstørrede med hver tegning den samme detalje, men i en anden skala.

I hans serie Fold viser kunstværkerne behandlede papirer, der gengiver den fold, der er dannet for at skabe geometrisk nøjagtig origami. I hver af disse serier fremkalder Monnins geometriske strenghed i sin teknik og emner abstraktion og stimulerer publikums fantasi.

Monnins portefølje består ikke kun af tegninger, men også i grafiske værker, fotografier og skulpturer.

See more works in our webshop archive >>

                    Alte Jackobsstrasse                                             Notre Dame du Haut. Ronchamps