Jesper Hintze (DK)


JESPER HINTZE (DK)

Den danske kunstner Jesper Hintze portrætterer mennesker i eftertænksomme stillinger. På trods af den realistiske gengivelse af deres kroppe er deres ansigter imidlertid skjult under en udefinerbar masse af farver. Det, der udvikler sig omkring dem, synes at være en materialisering af deres mentale tilstande og af deres mentale dimension. Beskueren bliver derfor fascineret af muligheden for at udforske deres indre verden.

Vi kan f.eks. se en person, der sidder med krydsede ben, med hagen hvilende på knytnæven. en komposition af klare farver, hvor nogle linjer synes at antyde øjnene og munden på afstand. Fra hovedet fødes en skyformet objekt, der formodentlig er indbegrebet af personens tanker. Indvendigt ses en lang række mønstre, om end kun nogle få, som f.eks. et lille kranie på toppen, er genkendelige. I andre værker gentages en lignende struktur: personen ligger denne gang ned, hænderne foldet, og er omgivet af små svævende ansigter.

Jesper Hintze

Jesper Hintze benytter sig af bland-teknikker, som giver hans kunstværker et komplekst udseende. Beskueren kan fokusere på forskellige dele af billederne og udforske forskellene i deres tilblivelse. Der anvendes akrylfarver, suppleret med blæk i collagerne, og tonerne spænder fra det lyse til det mørke, hvilket skaber uhåndgribelige, men fascinerende verdener.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                Zanaflexible 6 mg                                       Diazee 5 mg