Joan Priego (ES)

Joan Priego (ES)
Text skrevet af GHA

Den spanske træskulptør Joan Priego er meget interesseret i at portrættere den menneskelige tilstand og dens kropssprog. Ved udelukkende at bruge træ demonstreres den intime forbindelse mellem kunstneren og hans levende medie. 

Træets regenerative facetter er stærkt knyttet til livscyklussen og visualiseres gennem disse figurative værker.

Her udtænker kunstneren et organisk og rustikt motiv, hvis udtryk er præget af ufuldkommenhed og fragmentering.

Livets uregelmæssigheder finder deres formelle sprog. Skønheden i asymmetrier er kernen i Priegos vision, og han opfordrer beskueren til at engagere sig i dem.

Joan Priego

Den ufiltrerede fremvisning af et forvredet ansigt er unægtelig provokerende, for ikke at tale om den uflikkede demonstration af en blottet, rå underkrop. I den forstand undersøger Priego vores tolerance over for det viscerale og ubehagelige. Det er gennem dette ubehag, at kunstneren opnår sit mål: at skabe en dialog om det indviklede i vores eksistens og den delikate balance mellem det kropslige og det følelsesmæssige. Den distinkte form og usædvanlig kropsstilling , der vises, skaber et håndgribeligt og instinktivt møde, som skaber en dyb forbindelse til beskueren på et personligt plan. 

Hans kunstværker danner grundlag for en påtrængende og ubehagelig æstetik, som skubber sindet ind i et mørkt hjørne. En abstrakt udforskning af ufuldkommenhed er central her; dristige detaljer i udskæringen og ufiltrerede tekniske detaljer bidrager til værkets følelsesmæssige indvirkning. En kombination af skulpturernes sårbarhed og uregelmæssighed tvinger en til selvrefleksion.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Inner Mess