Joana Lucas (PT) – DK


JOANA LUCAS (PT)

Ved hjælp af æstetisk tiltalende farver portrætterer Joana Lucas akrylmalerier særlige karakterer på en meget realistisk måde. De usædvanlige elementer samles gennem deres sammensætning i ​​værkerne, der formidler en følelse af enhed.

Maleren Joana Lucas har evnen til at bringe bisarre, men alligevel harmoniske og figurative kunstværker til live. Hun har en tendens til først og fremmest at skildre menneskelige figurer præsenteret i absurde kostumer, iført ekstravagant tilbehør og kombineret med genstande, der ser ud til at være ude af sammenhæng.

På trods af disse elementers utraditionelle tilstedeværelse bygger Lucas en plausibel virkelighed takket være sin meget realistiske stil og de afbalancerede kompositioner iscenesat omhyggeligt. I hendes kunstværker indfanges hvert element nøjagtigt med æstetisk tiltalende farver, hvilket skaber en levende virkelighed.

Joana Lucas

Disse teknikker samler normalt uforenelige elementer på en sammenhængende måde: de forskellige figurer hænger sammen ved deres afbalancerede tilstedeværelse i rummet og formidler en følelse af enhed, alliance og solidaritet.

Hendes store opmærksomhed for kompositioner og hendes evne til akrylmalerier kan også ses i hendes bymalerier. Fjernet af den menneskelige tilstedeværelse forbliver disse kunstværker kraftfulde takket være Lucas geometriske indretning af elementer i rummet og hendes delikate farve-palet-valg. I sin serie viser hun sin evne til at skabe en trompe l’oeil, hvilket betyder den optiske illusion af et tredimensionelt rum på en plan overflade opnået ved hjælp af realistiske billeder.

Takket være de afbalancerede kompositioner – ofte geometrisk inspireret – og de tiltalende farver, kommunikerer hendes kunstværker en stor sindsro. Lucas ‘stemningsfulde og kryptiske titler leder publikum til at forhøre sig om den dybere symbolik af de ekstravagante elementer og tilbehør, der findes i hendes kunstværker. Seerne opfordres til at engagere sig i disse metaforiske realiteter, tiltrukket af karakterernes blik og styret af brugen af ​​geometriske rumlige kompositioner.

 

Se flere arbejder i vores webshop  >>

                      Baggage                                                 Deities