José Schneedorf (BR)

José Schneedorf (BR) 

José Schneedorfs alarmerende serigrafi med menneskefigurer gør opmærksom på et af de vigtige aktuelle samfundsproblemer – hiv/aids.

Ved hjælp af komplementære, ofte monokromatiske farveskemaer samt kontraster og skygger fokuserer kunstneren på at skildre menneskelige figurer. Ofte ser
disse figurer ud til at være fanget og bundet, som om de er hjælpeløse og truet af andre mennesker omkring dem. På den måde illustrerer Schneedorf holdningen til de smittede. Kunstneren udforsker kollisionen og koalitionen mellem 1980’ernes kunst og hiv/aids-virussen. Ved at anfægte og diskutere tabuet og negativiteten omkring emnet hiv/aids berører han historiske temaer såvel som vigtige samfundsmæssige temaer.

José Schneedorf (BR)

Schneedorfs værker viser heroiske hovedpersoner som Greg Louganis eller Rotimi Fani-Kayode i historiske omgivelser.Den detalje, som de fleste af Schneedorfs værker har til fælles, er det røde element i kontrast til det valgte farveskema. Det røde symbol repræsenterer hiv/aids og er synligt i næsten alle silketryk. Den røde farve står for den sociale betoning, der er tilføjet karaktererne, en betoning, som bør ses positivt i stedet for negativt eller som et tabu. Schneedorf inviterer publikum til at udforske emnet hiv/aids i sin kunst.

Mehr Werke finden Sie hier>>>>>

Grifo nosso: Rotimi Fani-Kayode                                              Grifo nosso: Greg Louganis