June Lee (KR)

JUNE LEE (KR)
Text skrevet af GHA

June Lees installationer består af flere skulpturer, der er arrangeret med henblik på at beskriver vores sociale kontekst.

Hendes tilgang er kendetegnet ved valget af materiale og dets tydelige forbindelse til håndværk. Kunstneren arbejder overvejende med tekstil og fibre, mens hun i dette tilfælde vælger uld for at omvikle sine skulpturer med farverige tråde, der hver især danner et specifikt mønster og farveskala. 

De menneskelige figurer er nedskaleret og placeret på en måde, der giver beskueren mulighed for at se publikum som en helhed. Den koreanske kunstner har en direkte tilgang til det stigende problem med individualisme, som samfundet er tegnet af.

June Lee

Figurernes kropsholdning og deres skjulte hænder understreger den manglende interaktion mellem dem. Samfundet er tilsyneladende ligegyldigt og endda ignorant over for de udstødte.
De farverige figurer danner en tavs og stiv masse, da de tilsyneladende ikke er i stand til at komme i kontakt med hinanden. Selv om figurerne kan grupperes i en hvilken som helst konstellation, antydes der en uovervindelig grænse mellem dem, hvilket gør dem til marginaliserede og apatiske individer.
June Lee søger at henlede vores opmærksomhed på den manglende interaktion og invitere beskuerne til at deltager i en empatisk dialog. Hendes værker er antydende og forfriskende legende i deres form, men alligevel dybe i deres betydning.

 

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

Bystander                                                                              Bystander