Kamil Kocurek (PL)

Kamil Kocurek (PL)

I sine provokerende dybtryk leger Kamil Kocurek med perspektivet og sætter spørgsmålstegn ved opfattelsen af krig som et spil.

Nogle af hans værker giver et tredimensionelt udtryk gennem en rektangulær form, der er overlejret med militærværktøj. Denne fremstilling og kunstnerens eksperimentering med proportioner bedrager øjet og opfordrer beskueren til at se nærmere på værket.

De fleste af Kocureks tryk viser krigsredskaber og militært udstyr, såsom missiler, helikoptere og kampvogne. Ved hjælp af et monokromt farveskema fremhæves de hvide militære våben på en mørkere baggrund og omvendt. Stilen i disse elementer kan minde om videospil, der viser soldater i krig. Denne type videospil er meget populær i vores tid, da det banaliserer krig og præsenterer den som et underholdende skuespil.

Kamil Kocurek (PL)

Kocurek placerer endda våbnene på fantasifulde platforme, der ligner spilleplader, hvilket skaber en illusion af dybde, men også fremhæver, hvordan disse farlige redskaber opfattes på en legende måde. Han gør det klart, at vi glemmer, at krig ikke er en leg, men en reel trussel. Gennem sine kontraststærke og lidt surrealistiske prints inviterer Kocurek publikum til at reflektere over de problemer, som vores moderne samfund står over for.

Flere værker findes her>>>>>>>

Topography of war. B2                                                                      Reorganization