Koosha Moossavi (IR)

KOOSHA MOOSSAVI (IR)
Text/Translation GHA

Moossavis detaljerede akvatinter skaber en noget dyster følelse, både gennem de monokromatiske farver og de overfyldte, figurative, mønsterlignende gentagelser.

Koosha Moossavi er en iransk billedkunstner, der bor mellem Teheran og Berlin. Hans arbejdsområde består af malerier, skulpturer og grafik. Ved sine grafiske tryk fokuserer han primært på ætsning, drypoint og akvatint. Hans mønstrede og monokromatiske værker absorberer seeren i dystre og katastrofale billeder, hvor afgørende spørgsmål som død, folkedrab og spionage behandles.

Vores identitet som sociale væsener stilles spørgsmålstegn ved hans arbejde. Et utalligt antal menneskelige og dyrehoveder er afbildet i meget detaljerede kompositioner, hvilket skaber en følelse af overvældende trængsel, hvor der ikke kan skelnes mellem den ene og gruppen.

Koosha Moossavi

 Indrammet inden for en meget defineret linje ser det ud til, at der ikke er plads nok til dem alle – som om mistede sjæle vandrer de bare vagt rundt i tid og rum uden noget formål. Dette indtryk forstærkes af gradueringen af ​​den grå farve Moossavi bruger og det mørke udtryk på motivets ansigter, hvilket skaber en streng og anspændt atmosfære. Sådanne ansigter minder os også om gamle teatermasker, hvor følelser blev repræsenteret som arketyper ved hjælp af overdrevne og næsten karikaturlige udtryk.

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                               UNTITLED                                                                                              UNTITLED