Leonor Ruiz Dubrovin (ES) – DK

Leonor Ruiz Dubrovin (ES)

I Dubrovins olie på lærred kreerer hun ofte punktuelle tykke lag maling, påfører den groft med en spatel og blander den til den virke lidt sløret. Denne strukturerede brug af materiale tilføjer en taktil og multisensorisk komponent til hendes værker, som Dubrovin efterfølgende bruger som grundlag i sine til tider tredimensionelle værker.

Ved første øjekast spænder hendes værker ud over emner og temaer. Der er dog nogle delte visuelle motiver, der har en tendens til regelmæssigt at dukke op igen, og som lyser et tematisk fil-rouge. F.eks. karakteriserer tilstedeværelsen af ​​anonyme figurer mange af Dubrovins malerier og viser hendes interesse i at fange identiteter og reflektere over ægthed og fragmenterede virkeligheder.

Under tilblivelsen oprettes denne effekt ved at fremstille en figur, der vender væk fra seeren. Dette udfordrer publikums nysgerrighed, mens det giver plads til uafhængig tænkning til at finde fortolkning og udforske personlige følelser. I Soirée skabes den samme effekt ved at udtømme maleriet over den ene side af lærredet. Kun et par stående ben og nogle balloner er tydeligt beskrevet.

Leonor Ruiz Dubrovin

Brug af sløring i maleriet er en tilbagevendende teknik for Dubrovin, der viser hendes interesse for at kombinere både figurative og abstrakte elementer. Kombinationen mellem disse to verdener er beregnet til at tilskynde seeren til at sammensætte frie fortolkninger, når de bliver konfronteret med hendes værker.

Begge disse malerier blev skabt som en del af udstillingen Soirée, der reflekterede over fragmentariske historier knyttet til begivenheder og sensationer, der blev oplevet på fester. Derfor repræsenterer de udtværdede, slørede malerier en fragmenteret virkelighed, der fremgår af delhistorier, der er vanskelige at huske klart. Nogle sektioner af disse historier er fuldstændig fraværende – udslettet af udtværet maleri – nogle fortællinger er den usammenhængende kombination af forskellige fragmenter, der er visuelt repræsenteret i Dubrovins malerier.

See more works in our webshop >>