Malgorzata Stanielewicz (PL)

MAŁGORZATA STANIELEWICZ (PL)
Text/Translation GHA

I mere end 20 år har Małgorzata Stanielewicz arbejdet med de forskellige grafiske teknikker, især linolsnit. Hendes grafik er baseret på temaer, der understreger objekterne i hendes omgivelser.

Landskabet i sig selv er et kunstnerisk område for Stanielewicz, hvor hun samler materialerne til sine yderligere kunstværker. Under rejsen opdager hun forskellige arkitektoniske detaljer og landskaber, der senere vises i hendes værker. Udgangspunktet for hendes skabelsesprocess er normalt et fragment fra et opdaget reelt rum. Stanielewicz griber inspirationen, mens hun ser på kort og indsamler materialer. Når hun laver den egentlige proces med at forberede sin trykplade, begynder følelser og intuition at lede hende.

Hendes linolsnit præsenterer ofte ren og vild natur. Stanielewicz skildrer også stille landskaber set ovenfra, hvilket giver seeren et andet perspektiv, når mennesket selv træder ind i naturen.

I hendes seneste grafiske serie “Rod to the South” står mønsterbaserede monokromatiske dynamiske linjer i kontrast til de stille og tomme landskaber. Forvildede områder forenkles af kunstneren og nærmer sig næsten abstraktion. Mens hun lytter til hendes følelser og sanser, forsøger Stanielewicz at gribe kernen i naturen. Hun inkorporerer i sine tryk en særlig form for assimilering med naturen, som i et kort øjeblik giver os mulighed for at glemme vores krop, der begrænser os.

                            Małgorzata Stanielewicz

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                    ROAD TO THE SOUTH 5                                                               ROAD TO THE SOUTH 4