Marco Poma (IT)

Marco Poma (IT)
Text written by GHA

Marco Poma beskæftiger sig med arkitektur, men også urbane landskaber i sine spændende raderinger. Den brutalistiske og minimalistiske arkitektur og forståelsen af rummet i hans naturalistiske scenarier er karakteristisk. Hans tryk minder os om de strukturer, der omgiver os i bymiljøer.

Ud over de ætsede linjer bruger Poma akvatinte til at skabe skygger og tredimensionelle effekter.

Det skaber tiltalende realistiske urbane strukturer, der formidler en følelse af storhed og majestæt og placerer beskueren i en sårbar position.

De små revner i strukturerne i hans værker er forårsaget af en ætseteknik kaldet craquelè. 

Marco Poma (IT)

De revnede linjer giver et indtryk af skrøbelighed, der står i kontrast til de geometriske strukturers råhed. Denne idé om svaghed i kontrast til strukturernes styrke fremkalder igen beskuerens sårbarhed over for dem. Selvom de er så store, kan de gå i stykker og let knuse en person. Poma begynder ofte sit arbejde med digital kunst. Derefter overfører han designet til papir ved hjælp af tryk. I denne arbejdsproces leger han med brugen af gamle og traditionelle værktøjer og implementerer et moderne design i sine raderinger.

De store flader fokuserer især på samspillet mellem lys og skygge og er langt mere minimalistiske i deres tilgang til billedkomposition. De fløjlsagtige overflader udstråler ro og skaber et rum for refleksion. I alle sine værker inviterer Poma beskueren til selv at definere disse mennesketomme rum.

Flere værker findes her>>>>>>>

Prospettiva                                                                                        Divergenza