Marco Poma (IT)

Marco Poma (IT)

Marco Poma beskæftiger sig med arkitektur i sine engagerende ætsninger. Han er påvirket af brutalistisk og minimalistisk arkitektur. Hans tryk minder os om de strukturer, der omgiver os i bymiljøer.

Sideløbende med de ætsede linjer bruger Poma aquatint til at skabe skygger og tredimensionelle effekter. Disse skaber tiltalende realistiske bystrukturer, der giver en følelse af storhed og majestæt og placerer betragteren i en sårbar position. De lette sprækker, der ses i strukturerne i hans værker, er skabt ved hjælp af en ætseteknik kaldet craquelè. Han har arbejdet med denne teknik i de seneste år.

De sprukne linjer giver en idé om skrøbelighed, som står i kontrast til de geometriske strukturers grovhed. Denne idé om svaghed, der står i kontrast til strukturernes styrke, fremkalder endnu en gang den sårbarhed, som betragteren er over for disse strukturer. Selv om de er så store, kan de stadig gå i stykker og let knuse et menneske.

Marco Poma (IT)

Poma begynder ofte at arbejde på sine værker ved hjælp af digital kunst. Derefter overfører han designet til papiret som ætsninger. Gennem denne arbejdsproces leger han med at bruge både gamle og mere traditionelle værktøjer. Denne “fusion mellem tradition og innovation” (Poma, 2019) ses i raderingernes moderne design i forhold til deres traditionelle teknik.

Flere værker findes her>>>>>>>

Prospettiva                                                                                         Egocentrismo