Marianna Gefen (DE/RU)

MARIANNA GEFEN (DE/RU)
Text skrevet af GHA

En af de centrale protagonister i Marianna Gefens billedsprog er individuelle kvindefigurer, der ofte præsenteres i et udefineret rum på papiret.

Hendes blyantstegninger forfører beskueren med den afdæmpede brug af de livlige akvarelfarver.

De valgte monokrome farver virker som en forstærker af de kvindelige figurer, de synes at give dem liv, som en energi, der strømmer gennem dem.

De unge figurer er ganske vist alene, men de er ikke ensomme; tværtimod søger de ikke interaktion med beskueren – de virker som om de er hele, helt og aldeles med sig selv.

Marianna Gefen

Gefen giver slip på penslen og overlader det til farverne at finde deres vej, hvilket skaber en følelse af frihed. De klare farver står i stærk kontrast til de fine blyantstreger og de rolige, udefinerede baggrunde.
Sidstnævnte er normalt ensfarvede og kan spænde fra (æggeskal)hvid til pastelgul og lysegrøn. Nogle af papirerne ser ud, som om de er revet ud af en notesbog, hvilket fremkalder en følelse af nostalgi og giver den endelige tegning en fornemelse af lethed. Disse tegninger viser et afbalanceret samspil mellem den “rene” baggrund og de tilfældige, abstrakte akvarelformer, der styrker den tydeligt figurative hovedperson.

 

 

Sehen Sie mehr Werke in unserem Webshop >>

Fade Away                                             You Never Say Goodbye