Marina Skepner (DE)

Marina Skepner (DE)
Text skrevet af GHA

Den russisk-tyske maler Marina Skepner vælger olie til at indfange sine dystre og truende fabler om ungdommens ensomhed på papir. Tykke og dristige penselstrøg kendetegner hendes ekspansive værker, der udtrykker den rå og følelsesmæssige tilstand hos hendes ledige emner.

I hendes værker er der en forbindelse mellem lyse og mørke toner, der supplerer den overordnede dystre atmosfære i kunstnerens værker.

I denne forstand er der en ubestridelig følelsesmæssig indvirkning på beskueren, som kan blive påvirket af melankolien.

Denne meget dramatiske atmosfære fører beskueren gennem følelserne af ungdomsoprøret, et emne, der påvirker hver enkelt beskuer lige meget – det er et meget personligt anliggende.

Marina Skepner (DE)

Skepner udforsker ungdommens natur og kæmper ofte med spørgsmålet om selvidentitet. Det nysgerrige fokus i hendes værker, længslen efter kammeratskab, er centralt i kompositionen, da de bryder ud af deres fysiske og figurative fortælling. Skepners værker skal understrege betydningen af erindringerne og invitere beskueren til at genopdage skjulte sandheder i sig selv.

Mens begrebet længsel i ungdomsårene er veletableret i dag, sikrer Skepners stil, at dets tabubelagte karakter fremhæves ved at bede hendes publikum sætte spørgsmålstegn ved deres egen konditionering og muligvis deres egne formative år.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

A portrait of a boy with rocking xenomorph                                                         Hand